POPOLNI LOK

Fotografije: showbit.com06.05.2013
 Letos so še posebej modne nekoliko bolj polne in košate različice. Preden v roke primete pinceto pa je dobro, da poznate nekaj osnovnih pravil.

1. Izogibajte se preveč tankim obrvem, predvsem pa ne poskušajte obrvi prisiliti v preveč nenaravno obliko. Slednje se vam ne bo obrestovalo.

2. Umetni lok bo viden že na daleč, zato nikar ne rišite obrvi tam, kjer jih ni. Vedno, res vedno, sledite vaši naravni obliki.

3. Najpomembnejše pravilo je naslednje: najprej locirajte točko, ki pelje od vaše leve nosnice navpično proti korenu nosu: tu se mora začeti obrv. Zatem potegnite nevidno črto od leve nosnice do zunanjega roba roženice: v tej točki mora biti najvišja točka vaše obrvi. Nazadnje linijo potegnite še od nosnice do zunanjega kotička obrvi – tu se obrv konča (za ilustracijo si oglejte sliko v priponki).

4. Obrvi pulite na notranji strani proti očesu, v kolikor boste to počeli na zunanji strani proti čelu, boste hitreje izgubili svoj naravni lok.

5. Močne ali tanjše obrvi? Odvisno od oblike vašega obraza in oči. Na primer, če imate okrogel, kvadraten ali zelo poln obraz, izoblikujte nežno privzdignjen lok in podaljšane ne preveč tanke obrvi — tako se ne bodo izgubile na obrazu. Velikim očem pristajajo močne obrvi, manjšim pa bolj elegantne, tanjše oblike.

6. Se vam ni posrečilo? Počakajte nekaj tednov, da obrvi zrastejo nazaj, nato pa pojdite na oblikovanje k profesionalcu.

Sorodni članki
Preberi več >