ZAVITEK IZ BUČE IN SIRA

16.11.2018
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
• 1 zavitek listnatega testa
• 2–3 šalotke, narezane na drobno
• 350 g buče hokaido, olupljene in na drobno narezane
• 2 žlici olivnega olja
• sol in poper
• rožmarin in timijan
• približno 150 g sira gavda
• bučna semena

PRIPRAVA:
• Naoljite nizek pladenj, vanj naložite na kocke narezano bučo in šalotko, ki ju začinite s soljo in poprom, nato pa vse skupaj približno 50 minut pecite v pečici, ogreti na 190 °C. Vmes večkrat premešajte. Ko je vse skupaj pečeno, pretresite v posodo, da se malce ohladi, medtem pa na pladenj položite listnato testo in ga ob robovih za približno 1 cm zavihajte navznoter. Bučo in šalotke potresite po testu ter čez naribajte gavdo ter potresite z bučnimi semeni. Vse skupaj na 200 °C pecite približno 15–20 minut oz. dokler testo ne postane zlato-rjave barve. Ko se zavitek rahlo ohladi, ga okrasite s svežim timijanom ali rožmarinom  ter postrezite s skledo radiča ali kakšne druge grenke solate, ki bo zanimiv kontrast sladki buči.