PIŠČANČJI SATAY Z ARAŠIDOVO POMAKO

31.08.2018
Sestavine za 4 osebe:
• 500 g piščančjih beder, narezanih na majhne kose
• ražnjiči za žar

Marinada:
• ½ žličke mletega koriandra
• 2 stebli limonske trave, grobo narezane
• 5 drobnih šalotk, grobo narezanih
• 2 stroka česna, grobo narezana
• 1 žlička mletega čilija
• 2 žlički kurkume
• 3 žličke sojine omake
• 1 žlička sezamovega olja
• 2 žlici olivnega olja
• 1 žlička rjavega sladkorja

Arašidova pomaka:
• 200 g neslanih praženih arašidov
• 100 ml vode
• 2–3 stroki česna
• 1 žlica sojine omake
• 1 žlica sezamovega olja
• 2 žlici ribje omake
• 1 žlica rjavega sladkorja
• 100 ml kokosovega mleka
• ½ žličke kajenskega popra


Priprava:
• Vse sestavine za marinado denite v mešalnik in fino zmeljite, nato pa dajte vanjo na majhne koščke narezano piščančje meso in pustite, da se v njej namaka vsaj 4 ure.  Zatem koščke mesa do približno četrtine ali polovice nabodite na ražnjiče za žar. Na ogretem žaru jih pecite 8–10 minut in jih vmes večkrat obrnite.
• Vmes ali prej pripravite arašidovo pomako. Vse sestavine zanjo v mešalniku meljite, dokler ne nastane gladka masa, ki ji po okusu lahko za gostoto dodate še nekaj vode, za slanost pa še malce ribje omake. Postrezite jo skupaj s piščančjimi palčkami in ne pozabite, da je najboljša, če je malce segreta. Če vam ostane, jo shranite v hladilniku, kjer bo zdržala 4–5 dni.