LIMONINE KOCKE

24.08.2018
Vsestranska limona ni le zakladnica dobrodejnega vitamina C, izvrstna je tudi za hitro pripravo nadvse okusnih sladic. Poskusite s sladko-kislimi in izjemno puhastimi limoninimi kockami ...

Potrebujete:

Za testo:
250 g moke
50 g sladkorja v prahu
70 g rjavega sladkorja
četrt žličke soli
170 g masla.

Za kremo:
400 g sladkorja
6 žlic moke
1 ščepec soli
1 žlico naribane limonine lupine
180 ml limonovega soka
60 ml pomarančnega soka
4 jajca
3 rumenjake
3,5 žlice sladke smetane za stepanje

Priprava:
Zmešajte moko, sladkor v prahu, rjavi sladkor in sol, po mešanici potrosite kocke hladnega masla. Maščobo vgnetite v suhe sestavine, da nastane drobtinam podobna zmes, to pa potem skrbno razporedite po dnu namaščenega pekača, da dobite približno 1,5 cm debelo plast testa. Testo pecite 20 minut na 175 stopinjah Celzija. Medtem pripravite kremo – v skledi zmešajte moko, sladkor in sol. Nekaj minut, preden je testo pečeno, v mešanico suhih sestavin vmešajte limonov in pomarančni sok ter limonovo lupinico. Nato
dodajte še jajca, rumenjake in smetano ter vse skupaj z ročnim mešalnikom temeljito premešajte, da dobite gladko zmes brez grudic. Ko je testo pečeno, ga vzemite iz pečice in prelijte s kremo. Temperaturo pečice znižajte na 160 stopinj Celzija ter pecivo pecite
še od 20 do 25 minut, da se krema strdi.