FALAFLI

05.10.2018
Sestavine za 4 osebe:
• 400 g suhe čičerike
• pol žličke zdrobljenih semen kumine
• pol žličke zdrobljenih semen koriandra
• ½ rdeče čebule, nasekljane
• 4 stroki česna, nasekljanega
• 2 žlici nasekljanega peteršilja
• pol limone
• 1 žlička soli
• ščep popra
• 100 ml kokosovega ali drugega olja za cvrtje
• svež koper

Priprava
Čičeriko namakajte čez noč, lahko pa tudi dlje. Ko se zmehča, jo v multipraktiku zmiksajte skupaj z začimbami, s česnom, čebulo, soljo in poprom ter z zelišči. Pustite počivati približno pol ure, da se okusi prepojijo, nato pa iz zmesi oblikujte manjše polpete. V globoki ponvi segrejte olje in v njem polpete popecite na obeh straneh. Postrezite jih z jogurtom, ki ste mu primešali nasekljan koper. Lepo se podajo k vsem vrstam zelenjave.