BUČNA PITA S ČOKOLADO

10.10.2018
SESTAVINE:
Testo
• 280 g moke
• 200 g masla, zmehčanega in narezanega na koščke
• 120 g sladkorja v prahu
• 50 g kakava
• 1 rumenjak
• ščepec soli

Nadev
• 600 g buče hokaido, narezane na majhne kocke
• malce mleka
• 175 g rjavega sladkorja
• zavojček mlete želatine
• žlička cimeta v prahu
• 100 g sveže skute
• ½ žličke naribanega ingverja
• ½ žličke mletih klinčkov
Preliv
• 75 g temne čokolade
• 1 žlica masla, zmehčanega

PRIPRAVA:
• Hladno maslo z vsemi ostalimi sestavinami na hitro ugnetite v testo. Oblikujte ga v hlebček, ga ovijte v prozorno folijo ter za vsaj 60 minut postavite v hladilnik.
• Pečico segrejte na 180 °C, spočito testo pa na pomokani površini razvaljajte v velikosti modela za pito. S pomočjo valjarja ga prenesite v namaščen pekač, ga rahlo pritisnite ob dno ter odrežite tiste dele, ki štrlijo čez rob. Zatem testo prepikajte z vilicami in ga prekrijte s peki papirjem, nato pa nanj stresite fižol ali riž, ki bo preprečil, da bi testo med peko naraslo. V segreti pečici pecite približno 20 minut.
• Ko je testo pečeno, odstranite fižol in papir, testo pa ohladite ter medtem pripravite nadev; na kocke narezano bučo na zmernem ognju kuhajte približno 20 minut, da se zmehča. Vmes dodajte malce mleka, nato pa bučo zmečkajte v gladek pire.
• Po navodilih iz embalaže pripravite želatino in jo vmešajte v bučni pire, nato pa dodajte skuto, sladkor, cimet, ingver in klinčke. S tako pripravljeno maso obložite ohlajeno testo.
• Kocke čokolade raztopite na pari, dodajte maslo in dobro premešajte. S prelivom okrasite pito ter jo dajte za nekaj ur v hladilnik.