POROČILO Z DOGODKA: 500 PODJETNIC

10.04.2018

Tuji govorniki in gostje, novi obrazi in zgodbe, vodeno mreženje; to je le kratek povzetek vsega dogajanja in novosti že šestega dogodka 500 Podjetnic, ki se je odvijal 4.aprila 2018 v Hotelu Union v Ljubljani, povezoval pa ga je priljubljeni Peter Poles.



Vizija dogodka in delovanje v slogu: “Ker verjamemo v moč povezovanja!“ ostaja vsa leta enaka, letošnja rdeča nit, skrita v besedah »Povezujemo se tudi mednarodno« pa je prinesla kopico možnosti za nova tuja poznanstva in mreženje.
Dogodek je veličastno odprla Nuša Derenda s svojo glasbeno točko, čemur je sledil uvodni nagovor mag. Mojce Skalar Komljanc, predstavnice nacionalnega partnerja dogodka - SPIRIT Slovenija, javna agencija, projekt Podjetnost je ženskega spola, in pa Boštjana Gorjupa, predsednika Gospodarske Zbornice Slovenije. Sledil je pevski nastop mlade talentirane pevke Zale Smolnikar, ki deluje v okviru glasbene šole Lartko v Trzinu. V kontekstu letošnjega »mednarodnega duha« je dogodek gostil temu primerne izjemne tuje goste: Madi Sharmo - ustanoviteljico “Madi Group” ter vodjo WESTT-a – Women’s Economic and Social Think Tank, Sanjo Popović Pantić- predsednico največjega združenja poslovnih žensk Srbije, ekonomistko in mednarodno strokovnjakinjo za žensko podjetništvo, ki od maja 2015 vodi sektor ženskega podjetništva v mreži EEN Enterprise Europe Network, ter Adiso Tufo - ekonomistko, podjetnico, vodjo, blogerko, umetnico, naturalistko ter direktorico družinskega podjetja, ki že več kot 20 let uspešno deluje na trgu Bosne in Hercegovine. Zgodbo o poslovnem uspehu in rasti je z nami delila tudi uspešna podjetnica Alenka Mozetič Zavrl, ki je skupaj z bratom Alešem v začetku devetdesetih let ustanovila podjetje Don don, ki je skozi čas postalo tudi vodilno pekovsko podjetje v Sloveniji. Poseben gost dogodka je bil Željko Ćurić, dr. med. psihiater, in soustanovitelj podjetja O. K. Consulting. V času odmora je za dobro voljo in energijo poskrbela Darja Furek z inovativno vadbo DarCHI:Dao&joni jog.


Organizatorke projekta Urša Žorž, Zori Jakolin in Petra Škarja

V sodelovanju s projektom SEEWBAN (Poslovni angeli za žensko podjetništvo EU) ter moderatorko Anje Križnik Tomažin smo gostili navdušujoče osebne in poslovne zgodbe podjetnic in podjetnikov: Irene Vide - direktorice in solastnice družbe Televizija Novo mesto, d.o.o., in odgovorne urednice TV Vaš kanal, Jerneje Krapše - mentorice pri ustvarjanju dolgotrajnega in ljubečega (*iDEALnega*) partnerstva, Matica Vizjaka, ki je biizbran za inovativnega mladega kmeta 2017, ter Stelle Korošec - soustanoviteljice blagovnih znamk Equa in Goat Story kjer v podjetju Zkotz d.o.o. vodi področje marketinga, »Človek ni suženj denarja. Denar mora delati za vas in ne obratno!« pa je bilo udarno sporočilo, ki nam ga je preko govora predal Klemen Kokalj, direktor prodaje diamantnega sponzorja dogodka, Vzajemci, skupina d.o.o.

Novost letošnjega dogodka je bilo vodeno mreženje v času kosila, pri čemer je za uvod in praktične predloge aktivnega ter uspešnega mreženja poskrbel ekonomist in podjetnik, Boško Praštalo.
Letošnji izbor najuspešnejše podjetnice leta je potekal kar v dveh kategorijah; mikro in malih podjetij (s.p. in d.o.o.) do 50 zaposlenih. Samostojna podjetnica leta je tako postala Vesna Mirt (trgovina in svečarstvo pri koštomaju Vesna Mirt s.p.), v kategoriji d.o.o. pa je slavila Ema Pogačar (Conditus, proizvodnja in prodaja slaščic, d.o.o.). Nekaj spodbudnih besed je na odru z vsemi zbranimi delila tudi  samostojna podjetnica leta 2017, Erika Kostanjšek (Podjetje e3plus).



Dogodek 500 podjetnic ne bi obstajal in vsako leto rastel brez truda idejnih vodij in organizatork Urše Žorž, Zori Jakolin in Petre Škarja, ki so z letošnjim dogodkom na odru ganljivo obeležile že šesto ponovitev te izjemne podjetniške zgodbe, vajeti pa predale novi nadobudni ekipi.  Za pravo pašo za oči in občasno »zastalo sapo« je poskrbela izjemna plesno-akrobatska točka zračne svile Urše Štrukelj, učiteljice plesov na svili pod imenom Slik DILIGHT, ter dih jemajoča modna revija blagovne znamke Joseph Ribkoff. Zaključne besede in vabilo na naslednji dogodek je podala Marta Turk, vodja Skupnosti slovenskih podjetnic in direktorica GZS Zbornice osrednjeslovenske regije.

Vabljene na naslednji dogodek 500 Podjetnic, ki bo aprila 2019!