POCRKLJAJTE SE S ŠEJKOM

09.07.2018
Sadno-jogurtni napitek
Potrebujete: 4 žlice vaniljevega sladoleda, 2 lončka jagodnega jogurta, 2 dl sodavice, naribano čokolado in pest borovnic za okrasitev.
Priprava: Sladoled, jogurt in sodavico zmešajte in napitek vlijte v ohlajene kozarce, povrh pa naribajte čokolado in okrasite s svežimi borovnicami.

Borovničev shake
Potrebujete: 200 g borovnic, 100 g malin, 2 banani, 1 strok vanilje, 250 ml vaniljevega sladoleda, 600 ml mleka.
Priprava: Po dolžini prerežite vaniljev strok in izpraskajte sredico. Banani narežite na majhne koščke ter jih skupaj z vaniljevo sredico, s sladoledom, z borovnicami in malinami (nekaj sadežev shranite za okrasitev) ter mlekom temeljito zmešajte s paličnim mešalnikom. Za okras lahko uporabite tudi listke mete.Bananin smoothie z mandlji
Potrebujete: 2 banani, 50 g mandljev, 200 ml mleka (lahko tudi riževega oziroma mandljevega), 1 žlico medu, 3 kocke ledu, pol žličke vaniljevega ekstrakta.
Priprava: Mandlje sesekljajte in jih skupaj z vsemi preostalimi sestavinami zmiskajte v mešalniku, prelijte v kozarce in uživajte.Jagodne sanje
Potrebujete: 200 g jagod, sok 1 limone, 2 žlici sladkorja, 8 kepic limonovega sladoleda, 2 dl penine.
Priprava: Jagode narežite, prelijte z malo limonovega soka in sladkajte, nato pa jih v mešalniku zmiksajte v kašo. V večjo posodo denite limonov sladoled in penino ter temeljito stepite z metlico, da dobite gladko maso, to pa dajte v kozarec in prelijete z zmiksanimi jagodami.