OHROVTOV ČIPS
Za 2–4 osebe
Sestavine:
500 g kodrolistnega ohrovta
8 žlic olja
1 žlička grobo mlete morske soli
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C. Ohrovt razdelite na posamezne liste, jih operite, osušite in z nožem ali škarjicami odstranite trda stebla. Liste nastrgajte na poljubno velike kose, jih pokapajte z oljem in začinite z morsko soljo. Dobro premešajte in pecite od 10 do 15 minut oz. dokler ohrovt ni hrustljavo zapečen. Ko se ohladi, ga postrezite v servirni skledi.
Sestavine:
500 g kodrolistnega ohrovta
8 žlic olja
1 žlička grobo mlete morske soli
Priprava:
Pečico segrejte na 180 °C. Ohrovt razdelite na posamezne liste, jih operite, osušite in z nožem ali škarjicami odstranite trda stebla. Liste nastrgajte na poljubno velike kose, jih pokapajte z oljem in začinite z morsko soljo. Dobro premešajte in pecite od 10 do 15 minut oz. dokler ohrovt ni hrustljavo zapečen. Ko se ohladi, ga postrezite v servirni skledi.