JAGODNA TORTA BREZ PEKE

16.08.2024

SESTAVINE ZA 6 OSEB:


• 200 g maslenih piškotov, zmletih v drobtine
• 100 g masla, stopljenega
• 100 g svežih jagod za okras, narezanih.


KREMA


• 300 g jagod, zamrznjenih
• 2 žlici sladkorja v prahu
• 4 lističi želatine
• 200 ml sladke smetane.


PRIPRAVA


• Model za torto obložite s papirjem za peko.
• Piškotne drobtine v skledi zmešajte s stopljenim maslom, da dobite čim bolj enotno zmes. Nato z njo nadevajte model, tako da z zmesjo prekrijete dno. S prsti dobro potlačite in poravnajte površino.
• Zamrznjene jagode stresite v kozico skupaj s sladkorjem, počakajte, da se stalijo, nato odstavite in jih z mešalnikom obdelajte v gladek pire.
• Lističe želatine namočite v hladno vodo, pustite jih 10 minut, nato jih dobro ožemite, raztopite z žlico jagodnega pireja, zatem pa vse skupaj vmešajte v jagodni pire.
• Dodajte smetano in kremo za nekaj ur postavite v hladilnik, da se strdi. Ko je lepo strjena, jo nadevajte prek piškotnega dna, površino poravnajte in okrasite s svežimi jagodami.
• Do postrežbe hranite v hladilniku.