GURMANSKE GOBE

01.07.2018
Ste tudi vi navdušeni nad gobami? Potem nujno preizkusite dva izjemno enostavna recepta, ki vas bosta navdušila s svojo enostavnostjo in izjemnim okusom.

Gobja ponev

Potrebujete: pol kg gob, 200 ml smetane za kuhanje, 200 g mocarele, 150 g trdega sira, 2 čebuli, od 5 do 6 krompirjev, 2 jajci, olje, poper in sol.

Priprava: Najprej olupite krompir in na čebuli prepražite gobe. Stepenima jajcema dodajte nariban sir in smetano ter vse solite in popoprajte. V ognjevaren pekač dajte najprej plast praženih gob, čeznje naložite mocarelo, nato na kolute narezan krompir, čez vse pa prelijte smetano s sirom in dodajte na vrh še nekaj gobic za okras. Pecite pri 180 °C 25 minut.
Njoki z gobami
Potrebujete: 600 g gob, 500 g krompirjevih njokov, 4 žlice olivnega olja, 1 čebulo, 2 stroka česna, sol in poper, 3 žlice parmezana, po 1 žlico nasekljanega peteršilja in bazilike.

Priprava: V velikem loncu skuhajte njoke in jih shranite na toplem. Na olivnem olju prepražite nasekljano čebulo, dodajte narezane gobe in česen ter vse skupaj pražite pet minut, da povre odvečna tekočina, ki jo izločijo gobe. V ponev potem stresite še njoke in nasekljani zelišči ter jih med občasnim mešanjem pražite pet minut. Preden njoke z gobami postrežete, jih potresite s parmezanom.