Promocije

NAGRADNA IGRA: NA VEČERJO V BERLINSKI THE GRAND

03.09.2018
Michelinov vodnik po restavracijah je tudi letos Berlin imenoval za gurmansko prestolnico Nemčije. Trenutno se mesto ponaša s 24 Michelinovimi zvezdicami. Od tega ima 6 restavracij dve, 14 restavracij pa eno zvezdico. Ena izmed slednjih je The Grand, ki velja za eno izmed najboljših lokacij v Berlinu in je ob vsaki priložnosti vreden obiska. Staro zgradbo iz sredine 19. stoletja, v kateri je nekoč domovala šola za deklice in dečke, nato pa je bila dolgo zapuščena, je pred petimi leti obnovil berlinski gastronom Jesko Klatt.Pod njeno streho danes prebiva The Grand, ki združuje restavracijo, bar, klub in odlično lokacijo za dogodke. Načeti omet daje občutek kubanskega šarma, ki ga dopolnjujejo rabljeno angleško pohištvo, marmorna tla in ogromen lestenec. Z novimi visoko kakovostnimi elementi načrtno ustvarjajo kontraste med preteklostjo in sedanjostjo. Šef kuhinje Mathias Josupeit takole pripoveduje o stilu zgradbe: »Strežemo klasične jedi velikih hotelov, navdih za njihovo pripravo pa smo dobili od Francozov. Na naših krožnikih se pogosto znajdejo morski sadeži, ostrige, jastogi ali odličen kos mesa, spretni pa smo tudi z vegetarijanskimi in veganskimi jedmi.« V baru, kjer želijo, da se vsak gost počuti kot VIP, imajo celo svoj moto: 'You name it, we serve it.' Poleg klasičnih koktajlov so na ceniku tudi kreacije šefa bara Sasche Klinkeja, z osvežilno pijačo v rokah pa lahko zaplešete tudi v klubu, v plesni dvorani z veličastnim stropom in v VIP sobah. Ob petkih bendi v živo igrajo aktualne hite in tiste, ob katerih se radi zagibajo boki, sobotno dogajanje pa popestri DJ s programom Urban for Grown Ups. Kuhinja restavracije The Grand je odprta vsak dan od 18. do 23.30 ure. Med tednom lahko tam med 12. in 15. uro jeste kosilo. Prostora imajo za 220 gostov, na teraso pa svoj prostor najde tudi do 120 ljudi. Bar je odprt od 18. ure naprej, klub pa ob petkih in sobotah od 23. ure dalje. Bi radi poskusili The Grandove kulinarične mojstrovine? 

Sodelujte v nagradni igri! Potegujte se za večhodni meni za dve osebi v restavraciji The Grand! Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje: »Kako je ime znamenitemu berlinskemu gastronomu, ki ima v lasti The Grand?«
Odgovor do 16. septembra 2018 pošljite na slovensko predstavništvo Nemške turistične organizacije (DZT) na elektronski naslov maja.horvat@germany.travel. Srečno!