GORČICA Z GOZDNIM MEDOM NOV HIT LETOŠNJE POMLADI

26.04.2021
Pri Natureti so skupaj s slovenskimi čebelarji ustvarili prvo gorčico z gozdnim medom, ki sledi najvišjim standardom kulinarike - Delno mleta gorčica z gozdnim medom, ki jo je na svoje police v okviru projekta Moje znamke postavil Mercator. Mercator kot Moje znamke izpostavlja najbolj cenjene domače blagovne znamke in z dobavitelji sodeluje pri ustvarjanju inovativnih izdelkov, ki pridobivajo nove generacije zvestih kupcev.
»Preizkušali smo različne deleže in tipe medu, od akacijevega do cvetličnega. Pol leta je trajalo, da smo dobili najbolj harmoničen okus, ki je bil potrjen na degustacijah. Izbrali smo gozdni med, ki se je najbolj prijetno zlil z močnim okusom gorčice«, povejo v Eti Kamnik.
»Črna in bela semena gorčice v predpisanem razmerju ob stalnem mešanju za slabo uro namočimo ter zmeljemo v gladko zmes, ki ji dodamo cela gorčična semena in na koncu še gozdni med. Takšna gre nova delno mleta gorčica z medom na polnilko in v kozarce,« so postopek proizvodnje gorčice z gozdnim medom opisali v Eti Kamnik.
Izkušen čebelar Josip Vili iz Dolenjske nam zaupa, da se meda največ porabi za zajtrk in za čaj, vodja proizvodnje v Eti Kamnik Nataša Kocijan pa doda, da na leto predelajo in sproti tudi prodajo kar 700 ton gorčice Natureta, ki se jo uporablja kot priloga mesu, saj ji pripisujemo učinek 'topilca maščob'.