SKRITI KOTIČKI DUBLINA

13.04.2018
Z nekaterimi ljudmi se takoj ujameš, podobno pa je tudi z mesti. Potem ko se boste – verjemite, to se bo zgodilo skoraj takoj, – spoprijateljili z Dublinom ter raziskali vse njegove glavne znamenitosti, se ustavite še v najboljših trgovinah, barih in kavarnah ter si privoščite nekaj za svojo dušo. Izberite najljubši dizajnerski ali vintage kos, ki ga boste varovali kot punčico svojega očesa, naročite odličen espresso, ali pa si zvečer le privoščite eno od številnih piv, ki ga popijte med opazovanjem domačinov. Najboljši recept za to, da začutite lahkotni craic, po katerem slovi Joyceovo mesto!

IRISH DESIGN SHOP
Za preprostim imenom se skriva pravi raj, ki ga morate nujno odkriti vsi ljubitelji odličnega, preprostega in minimalističnega dizajna. Vzemite si čas in pobrskajte med več kot 50 linijami izdelkov, ki so jih ustvarili irski oblikovalci, med njimi pa boste našli tudi sodobne svetilke Coppergreen Design, keramiko Dunbeacon ter čudovite modne dodatke, vaze, sveče, odeje, kuhinjske pripomočke itd.  Karkoli boste odnesli domov – in nekaj gotovo boste, – bo ročno izdelano ter iz vrhunskih materialov.




DOLLARD & COMPANY
Če radi preizkušate lokalne dobrote, morate nujno v Dollard & Company, ki se nahaja v okrožju Temple bar ter vključuje kavarno, restavracijo in trgovino, v kateri boste našli skoraj katerokoli hrano, vse od rdeče kvinoje pa do najboljših irskih sirov. Eksperimentirajte in izberite tisto, kar vam je najbolj všeč, nato pa si v vrtovih Dublinskega gradu privoščite romantičen piknik!




FUMBALLY
Hipsterski Fumbally bo navdušil vse navdušene Instagramerke ter ljubitelje skandinavskega dizajna. Kavarna, ki je med Dublinčani ena izmed najbolj priljubljenih, je v irsko prestolnico prinesla »sodobno« evropsko kulturo pitja kave, kljub temu pa ostaja popolnoma nepretenciozen prostor, v katerega ljudje z veseljem zahajajo in tam ob dobri knjigi, okusni hrani in odličnem espressu posedajo tudi več ur. Posnemajte jih!




CAROUSEL
Vintage butik s čudovitimi kosi oblačil ter lastno blagovno znamko Cirkus, ki vas bo očarala s krili A-linij ter bluzami v ljubkih cvetličnih ali pikastih vzorcih! Za ljubiteljice nadvse ljubkega in romantičnega stila!


O`DONOGHUE`S PUB
Irska je znana po svojih barih in O`Donoghue`s je bar v pravem pomenu besede. Če boste imeli srečo, boste pivo v njem srkali ravno v času, ko se bo začel kateri od tradicionalnih `špilov` ali pa med rugby vikendi, ko bodo vsi pravi `lokalci` sedeli tukaj in navijali za svojo ekipo. Ne glede na to, ali svoj pohod po Dublinu raje zaključite z pivom ali viskijem, je O`Donoghue prava odločitev!


Mateja Arnež