RECEPT ZA SREČO SE SKRIVA V MAJHNIH STVAREH

11.12.2019
Ko pomislimo, kaj je tisto, kar oblikuje naše življenje, ugotovimo, da ga pravzaprav oblikujejo malenkosti. Dan nam polepšajo majhne pozornosti, ki nam jih namenijo dobri ljudje. Velikokrat je dovolj že prijazna beseda ali zgolj nasmeh, ki v nas vzbudi občutek sreče. Med občutenjem sreče in veselja pa smo tudi bolj pripravljeni na pomoč priskočiti drugim in smo bolj odprti za medsebojno solidarnost in sodelovanje.


LEPO JE POLEPŠATI DAN


Čarobne moči, ki jo ima nasmeh, se dobro zavedajo tudi pri podjetju HOFER. Z Nasmeškotki, dobrodelnimi piškotki, zato želijo pričarati nasmeh na obraz tako tistim, ki jih podarjajo, kot tistim, ki jih prejmejo, še posebej pa otrokom pod okriljem programa Botrstvo v Sloveniji. Prav njim namenjajo sredstva, zbrana od prodaje Nasmeškotkov, ki jih v omejeni količini najdete na policah trgovin HOFER v mesecu decembru po ceni 1 evro.



Z DOBRODELNIM PROJEKTOM NASMEŠKOTEK ZBRALI ŽE VEČ KOT 20.000 EVROV


S projektom Nasmeškotek so v HOFERju pričeli v letu 2017 in skupno zbrali že več kot 20.000 evrov. V tem času so številnim otrokom, ki živijo v težjih socialnih okoliščinah, omogočili počitniške dogodivščine, izvenšolske dejavnosti in nakup osnovnih šolskih potrebščin. Podpora, ki jo lahko z majhnim dejanjem, kot je nakup Nasmeškotka, izkažemo vsi, ni pomembna le zaradi finančnih sredstev. S takšnim dejanjem lahko poskrbimo, da mlade oči spet zažarijo. Pokažimo jim zato svetle luči, ki dolge noči spreminjajo v jutra, kot v interpretaciji pesmi Mlade oči, naslovne pesmi Nasmeškotkov, poje Severa Gjurin. »Z Nasmeškotkom dajemo otrokom tudi občutek, da je nekomu mar in da v stiski niso sami, saj lahko že en sam nasmeh prikliče svetlobo v teh temnih dneh,« je izpostavila Anita Ogulin, predstavnica Botrstva.

VSESLOVENSKI NATEČAJ ŠIROKIH NASMEHOV ZA VRTCE IN ŠOLE


Pri podjetju HOFER do otrok čutijo posebno odgovornost. Tematiko dobrodelnosti in trajnosti želijo skozi kreativno ustvarjanje približati tudi otrokom v vrtcih in šolah. V sklopu natečaja Moj Nasmeškotek, ki pod tem imenom poteka prvič, bodo lahko otroci v predbožičnem času skozi različne likovne tehnike ustvarjali in risali Nasmeškotke ter se ob tem učili tudi o dobrodelnosti in trajnosti. Več o natečaju najdete na www.mojnasmeskotek.si.

PIŠKOTI, KI SO DOBRI PO NAMENU IN SLASTNI PO OKUSU


Da dobro dejanje ni le dobro po namenu, temveč slastno še po okusu, tudi letos skrbijo pri ustvarjalnici družinskih dobrot z več kot 25 letno tradicijo. Pri dolgoletnem dobavitelju podjetja HOFER - družinski keksarni Delakorda, so zanje razvili prav posebno recepturo, ki nasmeh nariše vsem, ki se z njim srečajo.

RECEPT ZA SREČO


V mesecu decembru se zato spomnite, da lahko s toplim pogledom in nasmehom veliko naredite tudi za druge. Nasmeh je nalezljiv in blagodejno deluje na nas, izboljša nam razpoloženje in splošno počutje, z njim si krepimo samozavest, prav tako pa pozitivno deluje tudi na druge. S pozitivno energijo nasmeha poglabljamo odnose z drugimi, saj nam omogoča, da se med seboj bolj povežemo. Recept za decembrsko obdarovanje je torej sila preprost. Podarite nasmeh sebi, namenite ga svojim bližnjim, in ob tem pomislite tudi na otroke Botrstva. Sreča se skriva v majhnih stvareh, podarite jo lahko tudi v obliki Nasmeškotka.