KIEHL’SOV PRVI SERUM Z RETINOLOM ZA VSAK DAN

27.09.2021
Retinol je zaradi svoje edinstvene in klinično dokazane sposobnosti učinkovitega delovanja proti gubam in drugim ključnim znakom staranja kože sveti gral med sestavinami za nego le-te. Na žalost pa včasih izdelki z retinolom, prav zaradi svoje moči, povzročijo tudi neprijetne neželene učinke, vključno s suho kožo, z rdečino in luščenjem, posebej na začetku uporabe. Takšnim težavam se po robu postavlja novi Kiehl’sov serum Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, ki za viden učinek v boju proti staranju omogoča nanos natančnega dnevnega odmerka.


MIKROODMEREK ZA POPOLNO UDOBJE

Izdelke z vsebnostjo retinola je po navadi v dnevno nego kože treba vključevati postopoma, saj se mora koža najprej navaditi nanj. Glede na to, da 'na oko' precej težko določamo pravo količino izdelka, ki jo koža še prenaša, se med uporabo na polti velikokrat pojavijo neprijetne reakcije,  povzročiteljice slabe volje. V ta namen so pri kozmetični znamki Kiehl’s zasnovali  Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum, preparat, zasnovan na podlagi inovativne  uporabe retinola. Kielh‘sova najnovejša inovacija v obliki seruma je namreč navdihnjena z medicinsko znanostjo mikrodoziranja, ki prisega na uporabo močnih aktivnih sestavin v majhnih in natančnih odmerkih. Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum tako vsebuje skrbno zasnovan odmerek retinola, ki nepretrgano spodbuja obnovo površinskih celic kože. Z vsakim natančno določenim dnevnim odmerkom se nove celice postopoma prebijajo na površino ter koži zagotavljajo svež in mladosten videz.


NEŽNA FORMULA, OKREPLJENA S CERAMIDI IN PEPTIDI

Poleg čistega retinola serum vsebuje tudi ceramide in peptide za krepitev kožne pregrade in povečanje tolerantnosti kože za
retinol že od prve uporabe naprej. Kot pojasnjuje Kiehl’sova globalna znanstvena direktorica dr. Nancy Ilaya, so želeli zasnovati izdelek z retinolom, ki bi se lahko že od prvega nanosa uporabljal vsak dan in bi imel hkrati močan učinek v boju proti staranju. »Formula zato vsebuje peptid, ki podpira in ohranja retinolovo delovanje na obnovo kože, ter ceramide, ki sprostijo potrebne lipide v kožni pregradi in s tem pomagajo zgraditi toleranco za retinol in preprečiti izsušitev kože. Na ta način lahko koži učinkovito zagotovimo natančen odmerek retinola za začetek doseganja dobrobiti njegove uporabe brez čezmerne pospešitve obnavljanja kožnih celic ali poškodovanja kožne pregrade. Rezultati združujejo kar največjo učinkovitost retinola s kar najmanjšim občutkom nelagodja ali celo brez njega,« pravi dr. Ilaya. Nežno formulo seruma Kiehl’s Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum lahko uporabljate čez dan in zvečer, primerna pa je za vse tipe kože, tudi za občutljivo. Za najboljše rezultate preprosto nanesite en odmerek seruma na čisto kožo in nato še vlažilno kremo, čez dan pa tudi kremo s širokim spektrom zaščite pred UV-žarki. Serum je namenjen tudi drugim delom, kjer so vidni znaki staranja kože – delu okoli oči, vratu, dekolteju in dlanem.


Nov serum ter druge izdelke Kiehl’s lahko od nedavnega kupite tudi v slovenski spletni trgovini www.kiehls.si. Za vse nasvete o uporabi izdelkov pa obiščite Kiehl’sov kotiček na kozmetičnem oddelku blagovnice Maxi, kjer vam bodo izkušene Kiehl’s svetovalke pomagale poiskati izdelke pisane na vašo kožo. Na voljo so tudi vzorčki, ki vam bodo pomagali za pravo odločitev pred nakupom!¹Rezultati so zasnovani na strokovni oceni oseb, vključenih v klinično testiranje, ki kažejo znake izboljšanja po 12 tednih uporabe.
²Rezultati so zasnovani na potrošniški oceni po 12 tednih uporabe.