BAKUCHIOL – NOVI ZVEZDNIK ANTI-AGE NEGE

02.10.2022

KAJ JE BAKUCHIOL?

Bakuchiol je sestavina naravnega izvora, pridobljena iz semen ali listov indijske rastline babchi. Čeprav jo v ajurvedi in tradicionalni kitajski medicini že stoletja uporabljajo kot zdravilno sestavino, še posebej v povezavi s kožnimi obolenji, kot so dermatitis, ekcem in luskavica, so njeno moč odpravljanja prezgodnjih znakov staranja kože odkrili šele pred nedavnim. Bakuchiol je tako postal odlična naravna alternativa retinolu, t. i. svetemu gralu anti-age nege kože, saj v koži aktivira podobne pomlajevalne procese. »Bakuchiol spodbuja aktivnost celic, kožo varuje pred poškodbami, nastalimi zaradi delovanja prostih radikalov, obnavlja kožo celo bolje kot retinol¹, koža pa ga še bolje prenaša,« razlaga dr. Svenja Moellgaard, vodja znanstvenega oddelka pri znamki NIVEA. Bakuchiol je zaradi tega brez dvoma novi zvezdnik anti-age nege, saj v samo štirih urah² poveča količino celičnega kolagena za 48 % in s tem pomaga okrepiti kožo in učvrstiti podporna vlakna.NOVA RUTINA ZA MLADOSTNEJŠO KOŽO

Ob  pomoči inovativne nove linije NIVEA Cellular Expert Lift s čistim bakuchiolom lahko to revolucionarno sestavino v vsakodnevno rutino vključite povsem preprosto. Na voljo imate dnevno kremo z ZF 30, nočno kremo in masko za obraz za vse tiste dni, ko vaša koža potrebuje posebno pozornost. Za piko na i so formuli pri podjetju NIVEA dodali še dve vrsti hialuronske kisline - makrohialuronsko kislino, ki zagotavlja intenzivno vlaženje, saj lahko zadrži vodo v količini svoje 1000-kratne teže, ter mikrohialuronsko kislino, ki je 40-krat manjša, zaradi česar lahko prodre globlje v kožo. Izdelki tako vidno zmanjšajo gube in izboljšajo čvrstost, prožnost in videz kože, izenačijo njen ten in zagotavljajo enakomernejšo polt.


1 Preizkušeno in vitro na izbranih končnih točkah kožnih celic.
2 Preizkušeno in vitro na kožnih celicah.


NIVEA Cellular Expert Lift dnevna in nočna krema poudarita konture, učvrstita kožo in zmanjšata celo globoke gube. Po štirih tednih uporabe izboljšata splošni videz kože in okrepita bariero kože ter s tem preprečujeta nastanek novih znakov staranja na njej.