3 VIDEZI POMLADI

22.02.2013
Nova sezona prisega na tri vodilne stile ličenja - drzno obarvane ustnice, zapeljivo poudarjene oči in zdravi rdečelični videz. Najnovejše lepotne izdelke, ki vam bodo pomagali, do spodnjih videzov, si oglejte v galeriji.


1 RDEČE USTNICE
Prefinjeno in super modno. Na videz nenaličen obraz v kombinaciji z drznimi usntcami deluje zelo elegantno in trendi hkrati. Za dnevne pa tudi večerne priložnosti, ko želite ustvariti malce nekonvencionalnosti.
Kako jih nositi?
PRIPRAVITE KOŽO, to je ključnega pomena. Uporabite kakovosten puder, ki bo koži podaril čudovit sij in ravno pravšnjo prekrivnost. Izogibajte se pretežkim formulam, ključ je v prosojnosti.
OČI PUSTITE 'GOLE', kar pa še ne pomeni, da na vekah ne smete uporabiti ličil. Prav nasprotno. Nanos tanke plasti tekočega pudra je nujen za lep videz, lahko pa stopite še korak naprej in na veke nanesete prosojno senčilo v kožnih tonih.
USTNICE SO BISTVENE. Za začetek namenite nekaj časa nakupu šminke v rdečem odtenku, ki vam resnično pristaja in s katerim se dobro počutite. Pri nanosu bodite zelo natančni, še najbolje bo, če ličilo nanašate s čopičem. Svinčnika za obrobo ne uporabljajte, saj ustvarja preveč umeten videz.
LIČNICE POUDARITE z zelo nežnimi rdečili za lica v odtenkih, ki so blizu barvi vaše polti. Videz mora biti namreč povsem naraven.


POUDARJENE OČI
Temno zasenčene oči so tudi letos in. Modna je predvsem t. i. mačja oblika, ki jo dosežete z zabrisanimi rjavkastimi ali sivkastimi odtenki. Povsem črnim tonom se izogibajte, saj delujejo pretežko.
Kako jih nositi?
PRIPRAVITE KOŽO.
Najprej na polt nanesite nemasten vlažilni preparat, zatem pa tekoči puder, vendar v minimalni količini. Zadimljeno senčenje pride najlepše do izraza na čim bolj 'goli' koži, ki ji ne smete odvzeti njenega naravnega sijaja (uporaba suhih pudrov je torej prepovedana.) Dele obraza, ki jih naravno doseže največ svetlobe, na primer ličnice in nos, dodatno poudarite z osvetljevalcem polti.
IZBERITE ODTENEK SENČILA, ki pristaja vaši polti, in ga nanesite prek celotnih vek, v kotičke oči in tudi pod spodnje trepalnice. Za bolj dramatičen rezultat lahko senčilo kombinirate s črtalom za veke, ne pozabite pa niti na maskaro.
LICA POUDARITE S KREMNIM RDEČILOM. Naj vas vodi naravnost. Uporabite nežne odtenke v breskvinih tonih ter rdečila za lica v kremnih formulah, ki se stopijo s kožo in zato ustvarjajo zelo naraven končni videz.
UPORABITE BALZAM, da ustnice  ohranite lepe in zdrave, ne da bi pri tem 'preglasili' oči.

3 RDEČA LICA
Čudovit videz, ki prisega na naravnost in poudarjen zdrav videz. Glede na to, da je rdečkasta lička zelo preprosto ustvariti, je videz še posebej primeren za bolj neformalne priložnosti, je pa tudi odlična make-up izbira za čez vikend.
Kako jih nositi?
ZDRAVA POLT je obvezna. Izberite kakovostno negovalno kremo, ki kožo optimalno navlaži in nahrani. Priporočamo vam t. i. BB-kreme, ki poleg nege ponujajo tudi obarvanost in ki zakrivajo morebitne nepravilnosti.
RDEČA LIČKA boste ustvarili z rdečilom za ličnice v rožnatem odtenku, ki ga nanesete z debelim okroglim čopičem na sredino ličnic. 
LIČENJE PREOSTALEGA OBRAZA naj bo minimalistično. Poudarite trepalnice, na ustnice pa nanesite balzam ali prosojno bleščilo.

Sorodni članki
Preberi več >