OKREPITE IMUNSKI SISTEM

02.10.2023

Jesenski virusi in prehladi so pred vrati. Postavite se jim po robu tako, da okrepite svoj imunski sistem v 3 korakih!

1 URAVNOTEŽENA PREHRANA NA KROŽNIKU


Posvetite posebno pozornost temu, kaj se znajde na vašem krožniku. Poskrbite, da boste zaužili vse ključne prehranske elemente v optimalnih količinah, tako ogljikove hidrate, kot tudi beljakovine, zdrave maščobe, vlaknine, vitamine in minerale. Povečajte delež sadja in zelenjave ter kompleksnih ogljikovih hidratov, najbolje v obliki nepredelanih žit.

2 MIGAJTE!


Telesna aktivnost okrepi imunski sistem. Poskrbite za redno gibanje vsak dan, še posebej blagodejno je tisto na svežem zraku. Že 30 minut zmerne telesne aktivnosti dnevno pozitivno vpliva na počutje kot tudi na zdravje.

3 POMAGAJTE SI S PREHRANSKIMI DOPOLNILI


V kolikor vaša prehrana ni uravnotežena in vsebuje le malo svežega sadja in zelenjave, je pametno poseči tudi po prehranskih dopolnilih. Prehransko dopolnilo Cetebe® Defence plus za podporo imunskemu sistemu* pri povečanih fizičnih in psihičnih obremenitvah** vsebuje usklajeno kombinacijo treh izjemno pomembnih hranil v kakovostnih in telesu prijaznih oblikah, ki omogočajo optimalen izkoristek.

VITAMIN C V PERLICAH S PODALJŠANIM DELOVANJEM
Ker ima telo omejeno sposobnost zadrževanja večjih količin vitamina C na enkrat, se v primeru hitrega in čezmernega povečanja ravni vitamina C v krvi vsa presežna količina izloči z urinom. Vitamin C se iz perlic (Time pearls®) sprošča počasi, plast za plastjo, in tako čez dan več ur oskrbuje telo z manjšimi količinami vitamina C.VRSTA VITAMINA D, ki ga vsebuje Cetebe® DEFENCE plus, je učinkovita oblika vitamina D, D3 oziroma holekalciferola, ki ga tvori telo s pomočjo sončne svetlobe.

CINK, ki ga vsebuje Cetebe® DEFENCE plus, je v obliki cinkovega glukonata. Ta organska cinkova spojina se zlahka in veliko bolje absorbira v človeškem telesu kot številne druge cinkove spojine. Ker telo cink zadrži le v omejenem obsegu, je treba ta element v sledovih redno vnašati s hrano.

*Vitamin C ima:

 vlogo pri zaščiti celic (imunske celice, kolagenska tkiva v koži in ožilju, hrustanec…) pred oksidativnim stresom,
 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* in prispeva k delovanju živčnega sistema ter k normalnemu psihološkemu delovanju**.
 ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej. Koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg poleg priporočenega dnevnega vnosa.
 prispeva tudi k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti** (povečuje absorpcijo nehemskega železa, prispeva k sproščanju energije pri presnovi).
Cink ima vlogo pri delovanju imunskega sistema* in kognitivnih funkcijah**, vitamin D pa prispeva k delovanju imunskega sistema*.Prehransko dopolnilo Cetebe® Defence plus je primerno za vsakodnevno dopolnjevanje prehrane oseb, starejših od 14 let, ki so prekomerno obremenjene, kadijo, imajo neuravnoteženo prehrano z malo svežega sadja in zelenjave, se intenzivno ukvarjajo s športom ter za dopolnjevanje prehrane v hladnejših mesecih, ko je imunski sistem* bolj obremenjen. Za dopolnitev dnevne prehrane pogoltnite 1 kapsulo na dan, skupaj s tekočino. Primerno za osebe, starejše od 14 let.

Opozorila: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav življenjski slog. Med jemanjem tega prehranskega dopolnila ne smete sočasno jemati drugih prehranskih dopolnil, ki vsebujejo cink.