BONBONČEK TEDNA: KNJIGA FOTOGRAFA ŽIGE KORITNIKA NA KICKSTARTERJU

26.09.2018
Glasba je nekaj, kar resnično definira delo Žige Koritnika. Njegova fotografija izraža globoko strast do izvajalcev in spoštovanje do celotne glasbene scene. Glasbenike fotografira že od leta 1986, kar pomeni, da jim sledi že več kot 30 let. Koritnik je imel že več kot 60 samostojnih fotografskih razstav po vsem svetu, delal na več glasbenih festivalih in posnel več kot 150 portretov glasbenikov. Analogna in digitalna fotografija sta orodji, s katerima ustvarja nesmrtne podobe, ki spregovorijo tudi tistim, ki niso del glasbenega sveta.

S knjigo Urejevalci oblakov, je 6. septembra štartala na  Kickstarterju, bo Koritnik predstavili najboljše trenutke, ujete na koncertih, in številne portrete znanih glasbenikov posnetih v letih od 1996 do 2018. Predgovor h knjigi je prispeval John Kelman, knjiga pa vsebuje tudi besedila Matsa Gustafssona, Joeja McPheeja, Kena Vandermarka in Joëlle Léandre.

Več informacij o knjigi vas čaka na spletni strani www.zigakoritnikphotography.com, projekt, ki je doslej zbral že 17.000 dolarjev, pa lahko podprete na Kickstarterju. Časa imate še 14 dni!

FB: Ziga Koritnik / Photographer
I
G: zkoritniMiles_Davis_By_Ziga_Koritnik


Joe_McPhee_&_Peter_Broetzmann_By_Ziga_Koritnik


Tom_Waits_By_Ziga_Koritnik


Cesaria_Evora_By_Ziga_Koritnik