STRAŠNA PICA ZA NAJBOLJ SRHLJIVO NOČ V LETU

28.10.2021
Pred nami je noč čarovnic, ki je idealen čas, da se v družbi prijateljev in družine našemite v svojega najljubšega junaka, izrezljate buče in si pričarate zabavo doma. Praznik, poln domišljije in veselja, vam ponuja možnost, da se popolnoma prepustite ustvarjalnosti tudi za kuhinjskim pultom. Rio Mare v sodelovanju s priljubljeno kulinarično ustvarjalko Ano Žontar Kristanc za najbolj srhljivo noč v letu predstavlja tematsko obarvan recept s kančkom razigranosti. Tokrat bodo na račun prišli vsi oboževalci pice, ki je tokrat zaživela v srhljivi preobleki. Za slasten okus bodo poskrbeli novi fileji tunine Rio Mare v oljčnem olju, ki jih odlikujejo skrbna ročna priprava v skladu z najstarejšo tradicijo, najboljše sestavine in vrhunski gurmanski okus. Da pa bo čisto vsak lahko našel nekaj zase, so fileji tunine na voljo v treh izjemnih okusih. Vsi, ki najbolj uživajo v klasiki, prisegajo na tunino v oljčnem olju, tiste, ki svoje brbončice radi postavljajo pred bolj začinjen izziv, bodo navdušili fileji tunine v oljčnem olju z drzno pekočo papriko. Če pa pri svoji jedi iščete dodatek svežine, bodo fileji tunine v oljčnem olju s svežo limeto in ingverjem prava izbira za vas. Vsi trije okusi so pakirani v steklenem kozarcu, zato so še priročnejši za večkratno uporabo in okolju prijazni.



STRAŠNA PICA S FILEJI TUNINE RIO MARE

Sestavine za testo:

400 g navadne moke
200 g polnozrnate moke
200 ml mleka
250 ml vode
12 g soli
1 čajna žlička medu
2/3 kocke svežega kvasa ali zavitek suhega.


Sestavine za paradižnikovo omako:

1 dcl mletih paradižnikovih pelatov
1/2 čajne žličke sladke mlete paprike
1/4 čajne žličke česna – suhega ali sveže naribanega
1/3 čajne žličke suhega origana
1 čajna žlička sladkorja ali žlica javorjevega sirupa
1/3 čajne žličke soli

Sestavine za nadev:

4 zelene olive
4 črne olive
1 kozarček filejev tunine Rio Mare
5 lističev topljivega sira (npr. gavda, edamec)

POSTOPEK:

Moki presejemo in zmešamo. Mleko in vodo segrejemo do toplega, vmešamo med in nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. Vzhajan kvas vmešamo k mokama in nato vmešamo še sol. Gnetemo 15–20 minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati eno uro. Nato ga razvaljamo v velikosti pekača. Pekač premažemo z oljčnim oljem in testo preložimo nanj. Vse sestavine za paradižnikovo omako zmešamo. Testo premažemo s paradižnikovo omako. Pustimo vzhajati 15–20 minut, nato pa položimo v pečico, segreto na 220 °C, za 12–14 minut. Nato po pici razporedimo v duhce narezan sir in ga položimo za prib. 15–20 sekund nazaj v pečico, da se sir stopi. Pico vzamemo iz pečice in stopljen sir okrasimo s koščki črnih oliv, dodamo olive, izrezljane kot pajke, in koščke tunine. Takoj postrežemo.