Naslednji članek

Nagradna igra: odpotujte v Berlin!

15.11.2017
Medtem ko se BIKINI Berlin, prvi Concept Mall v Nemčiji, prilagaja zahtevam trendovskih kupcev s t. i. Pop Up Boxes, kjer so pogosto razstavljene kolekcije berlinskih znamk, ljubitelje luksuza v največjem nakupovalnem središču v Evropi, Kaufhaus des Westens, navdušujeta ne le bogata ponudba mednarodnih dizajnerskih znamk, temveč tudi svetovno znani Foodcourt. Zanimiv naslov za nakupovanje je tudi scenska četrt Scheunenviertel v Berlin-Mitte. Majhne galerije in modni butiki nudijo pravo bogastvo vpadljivih čevljev, nakit in dodatke k pisanim drobnarijam in šaljivim darilnim izdelkom. V prodajalni Eat Berlin, ki je dom najfinejših okusov v prestolnici, je na voljo velika izbira berlinskih dobrot.
Na območju Kreuzberga se nahaja veliko bolšjih sejmov in antikvariatov, trgovin z blagom iz druge roke in manjših, zasebnih trgovin z nenavadnimi modnimi kolekcijami ali odštekanimi dodatki. Priporočamo, da ob koncu tedna v Berlinu obiščete tudi kakšnega od znamenitih mestnih bolšjakov, našli pa boste tudi mnogo trgovin z blagom iz druge roke in vintage blagom. Mesto dvakrat na leto na tednu mode Berlin Fashion Week privabi nakupovalce, obrtnike in zastopnike medijev s področja tekstila, ki si lahko na številnih sejmih ogledajo aktualne trende.

Metropola kreativnosti in dizajna
Že vse od združitve obeh Nemčij se Berlin uspešno uveljavlja kot prestolnica sodobnega oblikovanja, ki kreativneže z vsega sveta privablja s svojim posebnim flairom in z živahnim vzdušjem – leta 2006 je mesto prejelo celo uradni Unescov naziv City of design.

Predstava THE ONE
V glasbeno-plesni in gimnastični predstavi THE ONE Grand Show v gledališču Friedrichstadt-Palast, nad katero se navdušujejo ugledni mediji, kot so The Times, The New York Times, Vogue, Elle in Arte, se zapuščeno doživljajsko gledališče zaradi podzemne zabave prebudi iz globokega spanca. Glavni lik se izgubi v magični avri tega kraja. Preteklost in sedanjost se naenkrat združita v zasanjanosti. Mladi mož vedno bolj čuti hrepenenje po tisti pravi osebi, ki bi mu pomenila vse – THE ONE.

Novi hoteli
Berlin ima enega izmed najmodernejših hotelskih področij v Evropi. Obiskovalci lahko trenutno izbirajo med več kot 140.000 posteljami in 781 nastanitvami. Z majhnimi pozornostmi in s popolno lokacijo vas bo očaral npr. najlepši štirizvezdični hotel v Berlinu, Hotel Gendarm nouveau. Ob trgu Gendarmenmarkt, ki velja za enega izmed najlepših v Evropi, vam ponuja odlično izhodiščno točko za raziskovanje mesta. Moderen dizajn s prisrčnimi detajli hiši daje enkratno sliko, poleg izjemnega udobja pa vas čaka tudi gostoljubje na najvišjem nivoju. Hotel premore 42 elegantnih sob in pet individualno zasnovanih suit.

NAGRADNA IGRA
Koliko muzejev ima Berlin?
Odgovor do 30. 11. 2017 pošljite na predstavništvo Nemške turistične organizacije na elektronski naslov: maja.horvat@germany.travel. Z nekaj sreče lahko osvojite dve nočitvi za dve osebi v hotelu Gendarm nouveau, vstopnici za ogled predstave THE ONE v znamenitem gledališču Friedrichstadt Palast in vstopnici za Deutsches Currywurst Museum, kjer vam ob prihodu postrežejo z malico »Currywurst in the Cup«. V muzeju, ki ponuja nenavadne interaktivne dogodivščine, boste izvedeli vse in še več o tej priljubljeni jedi, brez katere si Berlina danes sploh ne moremo predstavljati. Več informacij najdete na http://currywurstmuseum.com/.
Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več informacij »
.