POBEG NA SONCE

11.01.2013
The Library, Koh Samui, Tajska
Sredi stoletja starega parka stoji 26 suit oziroma luksuznih koč, ki skupaj tvorijo povsem pravo … knjižnico. Hotelski kompleks z imenom The Library na drugem največjem tajskem otoku, Koh Samui, slovi po svoji minimalistični strukturi, ki niti od daleč ne spominja na monolitne letoviške stavbe, in skrbi za ohranjanje kulturne dediščine. Zajtrk vam postrežejo kar na plaži, na belih žimnicah, pa tudi sicer na prostem ne manjka ležišč, namenjenih branju. Obiskovalci si The Library poleg očarljivih pogledov na ocean najbolj zapomnijo po izrazitih barvnih kombinacijah – nepozaben je denimo njihov rdeči zunanji bazen – in dobro založeni (povsem beli) knjižnici, v kateri so gostom poleg knjig na voljo tudi najnovejše filmske uspešnice na DVD-jih. Najnovejša je tudi tehnološka oprema bivališč, ki med pozlačenimi kipi Bud in lesenimi polkni deluje ravno prav spodbudno, da imajo gostje občutek, da v tem meditativnem in mirnem kotičku le niso tako daleč od ponorelega sveta. 

Alila Diwa, Goa, Indija
Plaža Majorda na jugu Goe, najmanjše indijske zvezne države, kjer najdete hotel Alila Diwa, je med popotniki znana tudi po imenu biser vzhoda. Nekaj podobnega bi lahko rekli tudi za kompleks s 153 sobami, ki je svojevrstna mešanica sodobne arhitekture in izjemno bogate lokalne kulturne tradicije. Pri zidavi hotela so se zelo potrudili, da bi čim bolj zmanjšali vpliv na okolje, zaradi česar so uporabili predvsem krajevne materiale in poskrbeli za ohranitev avtohtonih ekosistemov, pa tudi estetika stavbe se izvrstno spaja z naravnim okoljem. Alila Diwa gostom ponuja široko paleto užitkov – od ekološko neoporečnih spa tretmajev, pri katerih uporabljajo azijske zdravilne tehnike, do namakanja v vroči kopeli na prostem, srce hotela pa je neskončen bazen, ki se širi tudi navzven in vabi goste, da si iz njega ogledujejo osupljivo pokrajino riževih polj. 

Casa de la Flora, Khao Lak, Tajska
Za počitnice med bujnim zelenjem v neokrnjenem okolju z dovolj zasebnosti in diskretnosti Casa de la Flor ponuja 36 urbano oblikovanih ekovil ob sinje modrem Andamanskem morju z lastnimi bazeni in manjšo teraso. Gostje lahko uživajo v jogi na plaži, pohajanju z enega otočka na drugega v iskanju najljubše plaže in vožnji s hotelsko jahto (romantična večerja na krovu je must za pare), tisti s pustolovsko žilico pa se lahko podajo na raziskovanje bujne džungle ob divjih rekah Khao Laka. Ves čas jim je na voljo tudi 24-urna osebna strežba, pravo pojedino pa jim s tajskimi jedmi pripravijo v restavraciji La Arunya. 

Be Tulum, Tulum, Mehika
Če iščete umirjene kraje z zgodovinskih pridihom, je majevsko arheološko najdišče Tulum na Jukatanu, ob Karibskem morju, dobra izbira. Nekdaj pomembno trgovsko pristanišče, kjer mrgoli ostankov ene izmed najstarejših svetovnih kultur, ponuja izobilje udobja in miru v nedotaknjeni naravi. Dvajset prostornih apartmajev je nameščenih v petih stavbah resorta Be Tulum. Sodoben, a minimalističen dizajn se meša s tamkajšnjimi materiali, kot so snežno bel apnenčasti kamen, palmovi listi za strehe in topli brazilski les, ter ustvarja fluiden ambient, ki zamegli strogo zamejenost med zunanjščino in notranjščino. Apartmaji v pritličju so opremljeni z zasebnim bazenom in s teraso, goste zgornjih nadstropij pa razvaja lastni jacuzzi. 
Sorodni članki
Preberi več >