WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 5.11. DO 11.11. 2018

05.11.2018

KAJ JESTI?


- Cimetove rolice, okusno sladico, za katero potrebujete le nekaj minut, posebej dobro pa tekne v hladnejšem delu leta in še posebej takrat, ko na obisk dobite nepričakovane obiske. Vse, kar potrebujete, je eno kupljeno listnato testo, 100 g masla, 3 žlice sladkorja, 2 žlici cimeta, jajce in še malo sladkorja za posip. Testo na peki papirju razgrnite in ga po potrebi še malce razvaljajte, nato pa ga premažite s stopljenim maslom ter potresite s sladkorjem in cimetom. Vse skupaj zavijte kot rolado in jo narežite na 1 do 2 cm debele rolice. Postavite jih na pomaščen pekač, jih pustite vzhajati približno pol ure, nato pa jih premažite s stepenim jajcem in posujte z drobljenim sladkorjem. Pri 200 °C pecite od 5 do 10 minut oz. dokler niso zlato-rjavi. Postrezite še tople.



KAJ DOŽIVETI?

- Pametno uro Samsung Galaxy Watch, ki je neverjetno trendi modni dodatek, s katerim boste imeli pod nadzorom svoj čas in vse svoje dejavnosti. Pametna ura prihaja v dveh velikostih in več barvnih različicah: srebrni v velikosti 46 mm ter polnočno črni in rožnato zlati v velikosti 42 mm. Omogoča do 80 ur delovanja brez polnjenja, ima sledilnika za spremljanje stresa in spanja, omogoča pa tudi sledenje skupno 39 vadbam, s pomočjo opcije Bixby Vision pa še večjo preglednost nad zaužitimi kalorijami. Izjemno vzdržljiva naprava zagotavlja dolgotrajno in tudi povsem samostojno izkušnjo prek pošiljanja sporočil, izvajanja klicev, uporabe zemljevidov in poslušanja glasbe. Na dotiku zapestja nudi tudi upravljanje multimedijskih naprav in pametnega doma, poleg kopice sodobnih lastnosti pa se Galaxy Watch oprijema tradicije: na svoj račun boste prišli ljubitelji tiktakanja in videza, ki z učinkom globine poudari njen dizajn.



KAJ POČETI?


- Vas je kdaj zanimalo, kaj bi videli, če bi skočili iz svoje kože? To lahko ugotovite na na mednarodni znanstveni, poučni in umetnostni anatomski razstavi teles Body Worlds Vital, ki je na Gospodarskem razstavišču na ogled vse do 20. 1., po celem svetu pa je navdušila že več kot 43 milijonov ljudi.

- Razploženi za dobro predstavo? 9. 11. ob 20. uri si v SNG Drama oglejte O čem govorimo, ko govorimo o ljubezni, ki raziskuje format dramskega gledališča in razsežnosti, ki jih gledališče lahko dosega v kontekstu sodobnih uprizoritvenih umetnosti. Obenem si želi na vsebinski ravni ohraniti stik, ki nastane ob srečanju mladih ustvarjalcev z literarnim velikanom, kakršen je Raymond Carver, v premišljanju teme, kakršna je ljubezen. Vprašanje utegne biti brez odgovora, morda se ga zdi naivno zastaviti, a vsako še tako zagonetno vprašanje se izkaže za izjemno vznemirljivo izhodišče, vredno uprizarjanja. Navdihujoča predstava v odlični igralski zasedbi, katere del sta tudi mladi slovenski igralki Eva Stražar in Tamara Avguštin, ki ju najdete tudi v zadnji številki Glossa.



- Praznujete martinovo? Potem ne smete zamuditi Ljubljanske vinske poti, ki bo v nedeljo, 9. 11., med 10. in 17. uro potekala na Tromostovju, Cankarjevem nabrežju, Stritarjevi ulici in Mestnem trgu. Na omenjenih lokacijah vas pričakuje več kot 70 stojnic, na katerih se bodo predstavili najboljši ponudniki vinsko-kulinaričnih dobrot iz cele Slovenije. Vstopnine ni!

- Od 7. do 18. 11. ne zamudite mednarodnega filmskega festivala Liffe, na katerem se bodo v dveh tednih predstavili številni kinematografi, katerih produkcija je malo poznana. Raziščite bogat program filmov in čimprej rezervirajte svojega najljubšega, saj kart hitro zmanjkuje! Glossice si bomo med drugim ogledale film Ne bom več luzerka režiserke Urše Menart, ki je na Festivalu slovenskega filma prejel vesno za najboljši film.



KAJ BRATI?


- Uspešnico Lykke, ki pripoveduje o Danski, najsrečnejši državi na svetu, ter je kot naročena za dolge jesenske večere, preživete pod odejo. In kje na Danskem leži ključ do sreče? V uravnoteženem delu in zasebnem življenju, brezplačnem študiju, točnih vlakih in svečah, ki jih v danskih gospodinjstvih porabijo več kot kjerkoli drugje … Meik Wiking, avtor uspešnice Hygge – umetnost dobrega življenja po dansko, v svoji drugi knjigi razkrije, kako najlepše preživeti svoj čas, se povezati s sosedi, skuhati najokusnejšo večerjo ter gojiti druga majhna zadovoljstva, s katerimi boste v svoje življenje vnesli vsaj kanček lykke oz. – po slovensko – sreče. Priporočamo!



KAJ GLEDATI?


- Pretresljivo slovensko dramo Posledice, ki pripoveduje o 18-letnem Andreju (Matej Zemljič), ki je zaradi težavnega vedenja poslan v vzgojni zavod za mladino, kjer spozna Željka (Timon Šturbej), neformalnega vodjo tamkajšnjih gojencev. Ko odkrije Andrejevo skrivnost, ga prične Željko kmalu izkoriščati v svoj prid. Andrej je tako kmalu postavljen pred preizkušnjo odgovornosti in ohranjanja svoje moralne integritete. Odločiti se mora med Željkom in njegovim divjim življenjem ter tem, kako ostati zvest samemu sebi. Film režiserja Darka Štanteta je – tako kot Ne bom več luzerka – navdušil na 21. Festivalu slovenskega filma, kjer je postal najboljši film po izboru občinstva, med drugim pa prejel tudi nagrado žirije slovenskih filmskih kritikov in kritičark.



KAJ KUPITI?


- Malo črno oblekico, ki jo boste celo jesensko-zimsko sezono lahko nosili na različne načine. Čez dan jo kombinirajte z gležnjarji, barvnim plaščem in veliko torbico, zvečer pa nosite bolj seksi različico; gležnjarje zamenjajte z visokimi petami, barvni plašč zamenjajte za kakšnega iz umetnega krzna, za dodaten glamur pa poskrbite z majhno torbico v letos izjemno modnem živalskem vzorcu.