WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 3.9. DO 9.9. 2018

03.09.2018

KAJ POČETI?


- Deževno vreme je kot nalašč za kakšno fino likovno razstavo. Od torka, 4. 9., do sobote, 3. 11., imate idealno priložnost za skok v Kavarno NUK, kjer si boste lahko ogledalu čudovito razstavo akvarelov umetnice Uri Kuri, ki vas bo navdušila s čudovitimi barvami in podobami rastlin in živali.



- Ste literarni navdušenec/navdušenka? Potem ne zamudite 33. Mednarodnega festivala Vilenica v organizaciji Društva slovenskih pisateljev in Kulturnega društva Vilenica iz Sežane. Festival bo med 4. in 9. 9. potekal v Celju, Hrastniku, Kočevju, Kopru, Lipici, Ljubljani, Lokvi, Sežani, Štanjelu, Trsti tev v jami Vilenica. Letošnji program bo pod festivalskim naslovom Pisati in preživeti prevpraševal »Kaj pomeni biti oziroma delovati kot avtor v začetku 21. stoletja.« Na festivalu se bo predstavilo tudi 23 avtorjev iz 16 držav sveta. Več o programu si lahko preberete TUKAJ.
- Ste tudi vi eni od tistih, ki boste svoje otroke ta teden pospremili v šolo? Če še niste nakupili vseh učbenikov ali pa bi radi prodali stare, se v četrtek, 6. 9., udeležite Sejma rabljenih učbenikov, ki bo potekal v BTC-ju.

KAJ BRATI?

- Če vas še ni zajela #ferrantemanija, so turobni deževni dnevi, ki so pred nami, kot nalašč za to, da se lotite t. i. Neapeljskega cikla, sestavljenega iz 4 knjig. Prva knjiga z naslovom Genialna prijateljica vas popelje na neapeljske ulice, kjer živita Lili in Elena – povsem različni, a nerazdružljivi prijateljici, ki sta najboljši prijateljici vse od otroštva. Povezani ostaneta skoraj vse življenje, nekega dne pa Lili nenadoma izgine. Elena z obujanjem spominov, v katerih pretrese vse od skupnega otroštva pa do odraslega življenja, skuša rešiti uganko prijateljičinega izginotja. Neverjeten portret o prijateljstvu, ki vas bo zahvaljujoč izjemno berljivemu slogu potegnil tako zelo, da boste na mah prebrali prvi in drugi del, ki sta že prevedena v slovenščino, za tretjega in četrtega pa pobrskajte po Amazonu! Izjemno kakovostna uspešnica izpod rok italijanske pisateljice Elene Ferrante, katere prava identiteta – kljub temu da so njena dela prevedena v več kot 40 jezikov – še vedno ostaja neznana.



KAJ GLEDATI?

- Handmaid´s Tale oz. Deklino zgodbo, serijo, posneto po istoimenskem romanu kanadske pisateljice Margarete Atwood. Uspešnica, ki je prejela šest emmyjev, pripoveduje o razčlovečeni družbi v Gileadski republiki. Del nje je tudi Odfreda (Elisabeth Moss) – dekla, ki živi pri poveljniku in njegovi ženi in sme enkrat na dan na sprehod do trgovine, enkrat na mesec pa se mora uleči na hrbet in upati, da jo bo poveljnik oplodil, saj so v času upada rodnosti dekle cenjene le, če rojevajo. Med vsem tem se Odfreda spominja svojega prejšnjega življenja, ko je imela moža, hčerko, službo, denar in svobodo … Če vam je bil všeč Orwellow 1984, vam bo ta serija – pred kratkim smo dobili tudi 2. sezono – pisana na kožo!


KAJ JESTI IN PITI?

- Juho, in to bučno! Vreme zanjo bo kot naročeno, še bolje pa vam bo teknila v družbi dobre serije. Približno 600 g hokaido buče olupite, odstranite semena in narežite na majhne kocke. Čebulo drobno sesekljajte in prepražite na olju, dodajte 2 ali 3 stroke česna in prepražite. Dodajte bučo, nato pa še jušno osnovo in skuhajte do mehkega. Zmiksajte s paličnim mešalnikom, nato pa po okusu dodajte sol in poper ter naribajte nekaj parmezana. Vmešajte sladko smetano, nato pa juho nalijte v globoke krožnike in dajte v vsakega še žlico kisle smetane. Pokapajte z bučnim oljem, potresite z bučnimi semeni in postrezite.



KAJ KUPITI?

- Šik blazer za lažji skok v nove poslovne izzive! Na uredništvu Glossa smo navdušene nad takšnim z dvojnim zapenjanjem in karo vzorcem, ki smo ga našle pri blagovni znamki s.Oliver. Za vse, ki prisegate na letos super moden moški look.



KAJ POSKUSITI?

- Leto 1943. Slovenska prestolnica je obdana z bodečo živo. Prihod v mesto in iz njega je onemogočen, Ljubljana pa tik pred propadom. Reši jo lahko samo Franc Laibach, ki pa pri tem potrebuje malce vaše pomoči, znanja in iznajdljivosti. Pridite v Sobo Pobega Mindmaze Ljubljana in Francu pomagajte dešifrirati enigme, odkleniti ključavnice ter poiskati prave namige. Mislite, da vam bo pravočasno uspelo povezati vse sledi v espace roomu ter se v zgodovino zapisati kot rešitelj Ljubljane? Preverite! h
Sorodni članki
Preberi več >