WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 26.11. - 2.12. 2018

26.11.2018

KAJ POČETI?


- Ste za Večer črnega humorja in se boste danes zvečer mudili v bližini Maribora? Potem pojdite danes, v ponedeljek, 26. 11., v Hotel City – City Terasa, kjer vas čaka nevsakdanji večer zabave in smeha. Večer, ko bodo komiki nehali skrbeti o primernem in neprimernem in bodo na odru povedali vse, o čemer se navadno ne pogovarjamo na glas.

- Od novembra se poslovite z odlično gledališko predstavo. Glossice smo navdušene nad Tatovi, ki predstavljajo vrhunec sodobne nemške dramatike, v njih pa spremljamo drobne dogodke, mimobežne situacija in zaplete dolgoletnih parov. Od bližje si jih v sredo, 28. 12., lahko ogledate v ljubljanski Drami.



- Ljubitelji plesa, vse do četrtka, 29. 11., se udeležite CoFestivala, mednarodnega festivala sodobnega plesa, ki se bo odvijal na različnih ljubljanskih prizoriščih, postregel pa bo z mednarodnimi in domačimi produkcijami, konferenco, simpozijem, predstavitvami in pogovori. Kaj se vam obeta, si oglejte na povezavi.



- Decembrsko sezono otvorite s sprehodom po novoletno okrašeni Ljubljani, v kateri se bodo letos lučke prižgale v četrtek, 30. 11., ob 17.15.



- V petek, 30. 11., v Ljubljano prvič prihaja srbski glasbeni fenomen Marko Louis, ki bo ob 21. uri nastopil v Kinu Šiška. V glasbeno družino rojen pevec že od malih nog posluša soul in jazz iz šestdesetih ter sedemdesetih let 20. stoletja. V svojem lastnem ustvarjanju je zvoke, ki so zaznamovali njegovo otroštvo, združil in ozaljšal z vplivi svoje domovine, njegovo balkansko videnje soula, R&B-ja ter popa pa se nezaustavljivo hitro širi po regiji. Ob prvem obisku vam bo predstavil svoj novi album Euridika, na katerem med drugim v čudovitih duetih sodeluje z Božom Vrećom, sarajevskim bendom Helem Nejse in celo svojo sestro Majo.



- V nedeljo, 2. 12., s svojimi najmlajšimi odidite na izlet v Orehov gaj, kjer boste čarobnost veselega decembra lahko začeli z izbiro in postavitvijo božičnega drevesca. V Orehovem gaju boste namreč v božičnem vzdušju izdelali in porisali vašo unikatno božično smrečico, ob tem pa preživeli nekaj kakovostnih uric z vašo družino. Za najlepši začetek prazničnega adventa!



KAJ GLEDATI?


- Nov dokumentarec Michaela Moora Fahrenheit, ki v Kolosej prihaja v četrtek, 29. 11., ponuja pa komičen pogled na čas, v katerem se danes nahaja Amerika, hkrati pa tematizira dva pomembna vprašanja, vezana na Trumpovo vladavino; Kako za vraga smo prišli do sem ter Kako za vraga se rešimo iz tega?



KAJ BRATI?


- Dom so sveže rjuhe, eseje izseljenih milenijk in milenijcev, ki so nedavno izšli pri založbi Beletrina, v njih pa spremljamo posameznike, ki kot diplomanti, kreativni direktorji, ekonomisti in poslovneži delajo na različnih koncih sveta, vse od Berlina do New Yorka, ter v svojih zapisih razmišljajo o tem, kaj je tisto, kar definira dom. Kaj pa vi mislite, kje se končajo njegove meje ter se začne svet? Priporočamo!



KAJ JESTI?


- Skok v praznični december morate nujno proslaviti z nečim sladkim, in če se ga niste lotili že lani, se ga dajte letos. Govorimo seveda o božičnem drevescu z Nutello. Vse, kar potrebujete, je listnato testo, 50 g Nutelle, 1 jajčni rumenjak in sladkor za posip. Pečico predhodno ogrejte na 190 °C. Listnato testo razvajajte na tanjša lista. Iz prvega izrežite obliko božičnega drevesca, enako storite z drugim lističem. Prvi listič premažite z debelim slojem Nutelle in nanj položite drugega. Na vsaki strani naredite zareze, sredino pustite. Vsako zarezo zavrtite, da dobite ‘veje’. Drevesce premažite z jajčnim rumenjakom, še prej pa lahko iz preostalega listnatega testa naredite zvezdo za na vrh vašega drevesca. Pecite 20 do 25 minut, da dobi zlatorjavo barvo. Ko je pečeno, še toplo postrezite. Če ga boste potresli s sladkorjem za posip, potem ga postrezite hladnega. Pa dober tek!



KAJ KUPITI?

- Nekaj bleščečega, kar bo poskrbelo za glamurozen izgled na vseh decembrskih zabavah!

- Nekaj dišečega, kar bo pripomoglo k nepozabnim prazničnim spominom. Na Glossu prisegamo na klasiko, zato že več let obožujemo Dior J'adore, ki zapeljuje s skrbno izbranimi jasminom, vrtnico, mangolijo ter zapeljivimi mareličnimi notami. Klasika, ki vedno navduši!


KAJ DOŽIVETI?


- Razstavo plakatov Miltona Glaserja, ki je v svojem plodnem ustvarjalnem obdobju ustvaril številne izvirne in revolucionarne oblikovalske rešitve, od reklam in celostnih podob do naslovnih knjig in glasben plošč, v zgodovino pa se je vpisal predvsem kot mosjter plakata, ki je ustvarjal tako za gledališke predstave, likovne razstave kot koncerte. Na razstavi, ki je na ogled vse do 3. 3. 2019, si boste v Mednarodnem grafičnem likovnem centru Ljubljana lahko ogledali 35 plakatov, ki jih je Glaser podaril Ljubljani in bodo po razstavi ostali v stalni zbirki Mednarodnega grafičnega likovnega centra.



- 4-krat več zabave s prvim telefonom s 4 kamerami na zadnji strani! Ima jih Samsung A9, ki je narejen tako, da vi zmorete več. Ustvarjajte čudovite fotografije s prvim telefonom s štirimi kamerami, s katerimi boste ujeli skoraj vsak trenutek, svoje fotografije pa nato lahko še dodatno izboljšate s pametnimi funkcijami, kot sta Optimizator prizorišča in Zaznavanje nepopolnosti. Navdušeni boste tudi nad širino pogleda, ki je kar 120-odstotni, ter 2-kratno optično povečano, ki snema fotografije s čudovitimi podrobnostmi tudi z večje razdalje. Odlična izbira, ki bo na kožo pisana vsem selfie mojstrom, ki boste ostre in jasne selfieje odslej ustvarjali s 24 MP spredno kamero z inovativno tehnologijo za šibko svetlobo. Ta bo povečala svetlost in zameglila ozadje, da boste do izraza prišli le vi!