WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 23.10. DO 28.10. 2018

24.10.2018

KAJ DOŽIVETI?

- Popolno posnete fotografije. Te ustvarite s telefonom Samsung Galaxy S9/S9+, ki vas bo navdušil z dvojno zaslonko, ki se prilagaja kot človeško oko in je sposobna samodejno preklapljati med različnimi pogoji osvetlitve. Za vedno odlične fotografije – ne glede na svetlobo ali temo, noč ali dan – bo poskrbela tudi kamera, ki upočasni čas in vsakodnevne trenutke spremeni v nekaj posebnega. Telefon, ki ga enostavno morate imeti, vas bo navdušil v trendi vijolični, polnočno črni ali koralno modri barvi!




KAJ POČETI?


- Ste že prebrali prvenec Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset? O resnični zgodbi, ki gane do solz, bo avtorica v sredo, 24. 10., ob 18. uri spregovorila v Drama Kavarni



- Ste za koncert slovenskih rock legend? Potem ne smete zamuditi Big Foot Mame, znane po legendarnih uspešnicah kot so Led s severa, Vrn se k men, Nism več s tabo … V ljubljanski Cvetličarni jim prisluhnite 25. in 26. 10.



- Razpoloženi za dobro predstavo? V MGL-ju si oglejte Kresnice, dramsko predstavo hrvaške dramatičarke Tene Štivičić, ki se ukvarja z migracijami, dogajanje pa se odvija na mednarodnem letališču. To po eni strani simbolizira lahkotnost potovanja in svobodo gibanja, po drugi pa se iz varnostnih razlogov vzpostavlja kot strogo nadzorovano območje neštetih pravil in prepovedi. Ko se nad letališčem zaostrijo vremenske razmere in se promet ustavi, tako uslužbencem kot potnikom – med njimi sta nekdanja ljubimca, ki se nista videla 20 let, zakonski par, ki ima resne težave z alkoholom, pa mlada Rusinja, ki potuje na drugo stran Atlantika, da bo postala au pair – pa se zaradi zastoja spremenijo  prvotni načrti, dejstvo, da so se srečali, pa tako ali drugače vpliva na njihovo nadaljnje življenje.



- Ljubitelji techna v petek, 26. 10., ne smete zamuditi nepozabne elektronske zabave, ki se bo v okviru Kurzschlussa odvila na Gospodarskem razstavišču, kjer bodo svoje techno spretnosti pokazali ta hip najbolj vroča techno izvajalka Amelie Lens, Valentino Kanzyani in Uto Karem. 


KAJ GLEDATI?


- Bohemian Rhapsody, biografsko glasbeno dramo o legendarnih Queenih in Freddieju Mercuryju, ki vas od 26. 10. čaka v ljubljanskem Koloseju. Bohemian Rhapsody je močan poklon Queenom, njihovi glasbi in izjemnemu pevcu Freddie Mercury, ki je kljuboval stereotipom in prestopal meje ter postal eden najljubših zvezdnikov na planetu. Film spremlja strm vzpon benda skozi legendarne pesmi in revolucionaren zvok, njihov grozeči konec, ko je Mercuryjev življenjski slog ušel z vajeti, ter njihovo zmagovalno ponovno združitev na večer Live Aida, ko je Mercury, soočen s smrtonosno boleznijo, povedel bend v enem najveličastnejših nastopov v zgodovini rok glasbe. Priporočamo!



KAJ BRATI?


- O tistih, ki bežijo in tistih, ki ostanejo slavne italijanske avtorice Elene Ferrante. V tretjem delu Neapeljskega cikla, ki navdušuje bralce po vsem svetu, Lila in Elena previdno obnavljata svoje prijateljstvo, njuni vlogi pa sta sedaj nekoliko zamenjani, saj Elena uživa v kratkotrajni pisateljski slavi in varnosti vplivne družine, v katero se je omožila, fizično onemogla Lila pa se proti svoji volji vključi v boj za delavske pravice. Pri tem se pogumno zoperstavlja direktorju tovarne salam, v kateri dela, ter fašističnim stražam, ki napadajo komuniste … V trenutku, ko se zdi, da je njuna prihodnost že zapisana, se spet vse obrne na glavo! Uspešnica, ki jo enostavno morate dodati na svoj bralni seznam!



KAJ JESTI?


- Dobrote z žara! Te vas v soboto, 27. 10., in nedeljo, 28. 10., med 11. in 23. uro čakajo na Pogačarjevem trg, kjer bo potekal Grill & Bbq Festival. Na njem se bodo predstavili najboljši grill in bbq mojstri, slovenski craft pivovarji in slovenski vinarji! Odličen izgovor za to, da doma ne mažete posode!



KAJ KUPITI?


- Modne gležnjarje (visoke ali nizke), ki naj nadomestijo superge, saj so temperature že skoraj povsem zimske. Izberite minimalistične in elegantne črne ali obujte modno, nekoliko robustnejšo različico, ki navdušuje z drobnimi detajli in/ali vezalkami.  S čim jih nositi? Praktično s čimerkoli, posebej lepo pa se ujamejo z jesensko oblekico in usnjeno jakno.



- Ko začne pritiskati mraz, poskrbite za mehkobo svojih rok. Da te ne bodo suhe in razpokane, jih čim večkrat namažite s kultno L'Occitanovo kremo s karitejevim maslom, ki vas odslej čaka v čudoviti praznični preobleki modnega oblikovalca Castelbajaca.