WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 17.9. DO 23.9. 2018

17.09.2018

KAJ POČETI?


- Ste prebrali kaj od Draga Jančarja? Eden naših največjih pisateljev, ki je za svoj roman In ljubezen tudi letos prejel kresnikovo nagrado –  to je prejel že četrtič, največkrat od vseh slovenskih pisateljev – se bo v torek, 18. 9., od 19. do 20. ure v Vodnikovi domačiji Šiška o njem pogovarjal s publicistko Jedrt Jež Furlan.



- Ali poznate zgodovino Ljubljane? Če bi svoje znanje radi nekoliko osvežili, lahko vsako soboto ob 16.30  smuknete v Mestni muzej Ljubljana, kjer vas bodo po razstavi Ljubljana. Zgodovina. Mesto. popeljali izkušeni vodiči, ki vam bodo z veseljem razložili večtisočletno dediščino naše prestolnice.



- V Galeriji Jakopič si do 14. 10. lahko ogledate razstavo Marc Riboud: Čuječi popotnik. Zavedni fotograf. Priznani francoski fotograf, ki je dolga leta deloval kot fotoreporter, se je v zgodovino fotografije vpisal z ikoničnimi podobami, posnetimi na njegovih številnih potovanjih. Igrivi pleskar Eifflovega stolpa, mlada ameriška aktivistka, ki je v protest vojni v Vietnamu pred bajonete pušk stopila s cvetom v roki, porteti brezimnih posameznikov pa najpomembnejših svetovnih voditeljev v odločilnih trenutkov … Vabljeni, da si ogledate več kot 212 fascinantnih fotografij, pripravljenih posebej za Galerijo Jakopič.



- Ste ljubitelji rocka? Potem vas v petek, 21. 9., v Kino Šiška čakajo MRFY, prestolonasledniki domačega rocka, ki bodo predstavili svoj težko pričakovani prvenec. Zavrtite si izvrstna singla Klic in Anakin in verjemite, da boste očarani!

KAJ BRATI?


- IN LJUBEZEN TUDI. Letošnji s kresnikom nagrajeni roman, katere naslov utegne zveneti nekoliko nenavadno, ker se dogaja v času, ko je na svetu zavladalo sovraštvo. Med naraščanjem nasilja v okupiranem Mariboru, med uporniki v pohorskih gozdovih, v koncentracijskem taborišču na severu Evrope in med povojnim prevzemanjem oblasti se v štirih poglavjih odvijajo zgodbe ljudi, ki so v tej zgodovinski blodnjavi človeštva nasilniki, žrtve ali oboje hkrati. In ki skušajo ubraniti vsak svojo ljubezen pred nesmislom zla in porazom človeškega dostojanstva. Toda tudi ljubezen se ob vsej svoji moči skrha in duh utrudi, kot je zapisano v neki Byronovi pesmi, ki jo veliko let po tragičnih dogodkih bere ena od junakinj, ko po naključju vzame v knjigarni knjigo s police …



KAJ GLEDATI?

Psihološki triler Vsi vejo, v katerem zopet blestita zakonca Penelope Cruz in Javier Bardem. Laura (Penélope Cruz), ki z družino živi v Buenos Airesu, se po dolgih letih vrne v domačo vas blizu Madrida, da bi se udeležila sestrine poroke. Ob prihodu se sreča s svojo staro ljubeznijo, sedaj poročenim Pacom (Javier Bardem). Kmalu zatem Lauri nenadoma ugrabijo hčerko, kar je povod za psihološko dramo, polno starih družinskih skrivnosti, ki bodo počasi prihajale na dan, vas pa v napetosti držale vse do zadnje minute. Na ogled v ljubljanskem Koloseju!



KAJ JESTI?

- Zadnje tople dni si še dodatno posladkajte s slastno panakoto, ki je čisto enostavna za pripravo. Potrebujete približno 6 dl sladke smetane, 50 g sladkorja, 4 liste želatine in 1 vaniljev sladkor. Želatino namočite in pustite 10 minut, da nabrekne, polovico smetane pa dajte kuhati v kozico za 2–3 minute ter dodajte sladkor in vaniljev sladkor, nato pa še dobro ožeto želatino. Mešajte, dokler se ta ne stopi, nato pa ohladite do mlačnega. Vmes stepite preostalo sladko smetano ter jo zmešajte s prej pripravljeno mešanico. Zmes nalijte v lepe steklene kozarčke, ki jih za nekaj ur postavite v hladilnik. Ko je panakota strjena, jo vzemite iz hladilnika ter prelijte z gozdnimi sadeži, ki ste jih skupaj z malce sladkorja segreli na štedilniku. Pa dober tek!




KAJ KUPITI?

- Vedno modni TRENČ – klasično izbiro, ki je izvrstna odločitev v hladnih jesenskih jutrih, v katerih bo vse mimoidoče očarala v družbi ta hip najbolj šik karo vzorca. Super popestritev bele srajce in džinsa ali klasičnih hlač. Če namesto na trenče, prisegate na suknjiče, bodo v karu vzorcu tudi ti 'naredili svoje'. Preverite po trgovinah, kjer vas čaka zares široka izbira.



- Imate k aknam nagnjeno kožo? Potem poskusite Sebium Sensitive, nov izdelek, namenjen negi občutljive kože, ki ga je na trg nedavno poslala Bidoerma. Sébium Sensitive je nega, ki s pomočjo tehnologije SeboRestore (patent FluidactivTM – Bakuchiol)* obravnava izvor, ki povzroča občutljivost in nepravilnosti pri koži, nagnjeni k aknam. Ta tehnologija posnema antioksidacijsko delovanje vitamina E, saj kožo nauči znova uravnavati raven maščobnih kislin ter učinkovito preprečevati nastajanje novih nepravilnosti. Sebumu so trajno povrnjene njegove naravne vlažilne funkcije, pojav mozoljev in ogrcev pa je vse redkejši. Za kožo, vlažno več kot 12 ur, izdelek pa se bo odlično obnesel tudi kot podlaga za ličenje.


KAJ DOŽIVETI?

- Ste za vrhunsko gurmansko doživetje na nenavadni lokaciji? Potem si za 21. 9. rezervirajte Večerjo na zajli! V 3-hodni poslastici boste uživali v kabini Krvavške žičnice, ki se bo kar naenkrat spremenila v vašo malo zasebno restavracijo, v kateri vas bosta samo z najboljšim razvajali gostilni Dvor Jezeršek in Krištof.

 

Sorodni članki
Preberi več >