WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 13.9. DO 16.9. 2018

13.09.2018

KAJ POČETI?

- Ste za ogled kakšnega dobrega filma? Potem ne zamudite premiere filma Milo za drago, v katerem boste spremljali zgodbo mame-blogerke (Anna Kendrick), ki se odloči, da bo odkrila resnico o izginotju njene najboljše prijateljice Emily (Blake Lively). Da nihče ni, kar se zdi, boste v ljubljanskem Koloseju 'prvič' spoznali danes v četrtek, 13. 9., ob 20. uri.



- Zadnje tople vikende izkoristite za kulinarična razvajanja na prostem – poleg tradiconalne petkove Odprte kuhne v Ljubljani, vas ta vikend gurmansko uživanje čaka tudi na Kranski kuhni, in sicer v soboto, 15. 9., od 15. ure dalje. Med raziskovanjem gorenjske prestolnice pojdite obvezno na kavo v Layerjevo hišo, za najbolj čudovit razgled na mesto pa svoj izlet zaključite v Stara Pošta Panorama Kranj. Ne pozabite poskusiti njihove odlične panakote!

KAJ GLEDATI?

- Netflixovo serijo Gypsy, ki jo je režirala Sam Taylor Johnson – točno tista režiserka, ki se je podpisala tudi pod kultnih Petdeset odtenkov sive. In kaj točno lahko pričakujemo? Glavna junakinja 10-delne serije je psihoterapevtka Jean Holloway (Naomi Watts), ki postane preveč vpeta v življenja svojih pacientov, v razmerje pa se spusti z nekdanjim dekletom enega od svojih pacientov … Serija, polna intrig in ludicnega vpogleda v žensko psiho, vas bo navdušila, če vas zanimajo vprašanja o spolnih vlogah in ženskem poželenju. Priporočamo vsem, ki vam je bila všeč Big Little Lies!



KAJ BRATI?

- Ko niste razpoloženi za daljša branja in bi nekaj kakovostnega v roke radi vzeli med jutranjim pitjem kave ali čakanjem na avtobus, odprite zbirko kolumn Duh česa, pod katere se je podpisal priljubljeni Miha Šalehar, ki v njih brez dlake na jeziku ter v svoji prepoznavni humorno-sarkastični maniri razmišlja o duhu današnjega časa, pri tem pa se dotakne najrazličnejših tem.



KAJ JESTI?

- Najrazličnejše slane pite! S porom, slanino in skuto, s hokaido bučo ali – nam najljubšo – špinačno. Testo lahko pripravite že za vikend, ga daste v skrinjo ter ga nato med tednom samo odtajate in nadevate z zelenjavo, ki jo imate v hladilniku. Če imate radi por, enega narežite in popražite skupaj s česnom, dodajte približno 250 g skute, parmezan, muškatni orešček, 2 jajci in 1 dl kisle smetane ter pecite na 180 stopinjah približno 20 minut oz. dokler pita ni zlato-rjavo zapečena. Če vam je bolj všeč špinačna različica – kraljica zelenjave vsebuje vitamine A, E, K in B, številne minerale, mangan, jod, cink, selen, kalij in železo -, špinačo (približno 300 g) operite in narežite, nato pa popražite malo česna ter na njem pokuhajte še špinačo. Denite na stran, da se ohladi, nato pa v drugi posodi zmešajte približno 250 g skute (nadomestite jo lahko tudi s feto ali rikota sirom), 2 jajci, 2 žlici kisle smetane, 2 dl mleka ter nariban parmezan. Dodajte ohlajeno špinačo in začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom ter premešajte. S tako pripravljeno maso nadevajte predpečeno testo, nato pa po piti potresite še slastne pinjole, ki ste jih prej na nizkem ognju nekaj časa pražili. Vrhunska poslastica, ki jo postrezite z veliko skledo solate!



KAJ KUPITI?

- Ste za nekaj ekstravagance? Potem si privoščite katero od modnih prozornih torb, ki bodo vaš ulični stil oplemenitile s svežino. Če vam ideja o tem, da bi vsi videli vsebino vaše torbice, ni pretirano všeč, dajte v večjo prozorno torbo še eno majhno torbico in ustvarili boste nadvse šik in povsem unikaten modni dodatek, ki bo letošnjo jesen nadgradil najbolj trendi outfite!



- Ste že preizkusili katerega od L'Occcitane izdelkov iz linije Aqua Réotier? Na uredništvu smo navdušene nad ultravlažilnim gelom za obraz L'Occitane Aqua Réotier, ki je bogat z vodo iz izvira Réotier in hialuronsko kislino. Z lahkotno in nemastno teksturo bo gel vašo kožo napel in jo naredil sijočo, hkrati pa izboljšal njeno naravno navlaženost!

KAJ POSKUSITI?

- Spanje v krošnjah! Ponujajo vam ga v Pustolovskem parku Geoss, kjer lahko izbirate med posteljo na platformi v krošnji dreves (jesen, hrast ali smreka) ter visečo posteljo, ki jo po želji obesijo na izbrano drevo (bukev, oreh ali gaber). Kaj pa zajtrk in večerja? Tudi zanju bo poskrbljeno! 

Sorodni članki
Preberi več >