WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 12.11. DO 18.11. 2018

13.11.2018

KAJ POČETI?


- V petek, 16. 11., zavijte v Sputnik Svetovno kavarno, kjer bo ob 21. uri v okviru večera Še zorijo jagode nastopil Miha Guštin – Gušti. Jagode bodo tudi tokrat zorele z njegovim live bandom, ki bo v vaša ušesa poslal vibracije iz vseh Guštijevih obdobij ustvarjanja, za pester glasbeni večer pa bodo poleg njega poskrbeli še Hamo iz Hamo & Tribute 2 Love, Klemen Klemen ter Guštijev podmladek Kris Gustin (Joker Out).



- V okviru Kurzschlussa bo v soboto, 17. 11., na Gospodarskem razstavišču 'rolal' Fatboy Slim. Legendarni didžej, ki je svetovno slavo dosegel s hiti, kot so The Rockafeller Skank, Praise You in Right Here, Right Now, je edini izvajalec, ki je na Glastonburyju igral 17-krat zapored, v Braziliji 'rolal' za 5 milijonov ljudi ter organiziral party na Kitajskem zidu, med njegove zavidljive dosežke pa spada tudi trikratno prvo mesto na svetovni glasbeni sceni. Dogodek, ki ga ljubitelji elektronike nikakor ne smete zamuditi!



- Vse do nedelje, 18. 11., lahko na dober film še vedno zavijete na Liffe 2018. Oglejte si spored in si čim hitreje rezervirajte katerega od filmov, ki so še na voljo.

- V Moderni galeriji si vse do 13. jauarja lahko ogledate razstavo Stojan Kerbler: Velika retrospektivna razstava, ki so jo v galeriji pripravili ob Kerblerjevi 80-letnici, ki bo 23. 11., bo na ogled 174 fotografij, o enem od najpomembnejših slovenskih fotografov v zadnjih petdesetih letih, pa si boste lahko ogledali tudi dva dokumentarna filma ali si ogledali revije, kataloge in druge publikacije o njegovem delu. Priporočamo!



KAJ BRATI?


- Nekaj neverjetno napetega! Na uredništvu Glossa trenutno prebiramo roman Otok švedske pisateljice Ase Avdic in smo nad njim naravnost navdušeni. Samotni otok. Šest kandidatov za eno delovno mesto. Zahteven psihološki test. Navidezen umor. Dobrodošli na Isoli. Smo leta 2037, berlinski zid ni padel in Švedsko priključijo velikemu avtokratskemu vzhodnemu bloku. Anna Francis je marljiva birokratka, vendar njena preteklost ni brezmadežna. Če izpolni naslednjo nalogo, bodo njeni prekrški pozabljeni. Na samotnem otoku bo opazovala skupino kandidatov, ki se potegujejo za mesto v obveščevalni službi. Že prvi večer bo uprizorila svojo smrt in potem spremljala, kako se bodo kandidati odzvali na nepričakovano smrt in spoznanje, da je med njimi morilec. Kdo bo prevzel nadzor? Kdo bo klonil pod pritiskom? Napeto branje o nevarnem psihološkem preizkusu, ki bo na kožo pisano vsem, ki ste od nekdaj želeli, da roman skupaj napišeta Agatha Christie in George Orwell.




KAJ GLEDATI?


- Magične živali! Druga od petih povsem novih pustolovščin iz čarovniškega sveta avtorice J. K. Rowling zgodbo nadaljuje tam, kjer se je končal prvi film: čarovniški kongres MACUSA je s pomočjo Salamanderja Scamandra (Eddie Redmayne) zajel mogočnega čarovnika Gellerta Grindelwalda (Johnny Depp), a kot je bil obljubil, je Grindelwald ušel in zdaj nabira privržence, ki se jim niti sanja ne o njegovih resničnih nakanah: vzgojiti namerava čistokrvne čarovnike, s pomočjo katerih namerava zavladati vsem nemagičnim bitjem. Albus Dumbledore (Jude Law) v želji, da Grindelwaldu prekriža načrte, za pomoč prosi svojega nekdanjega študenta Salamanderja Scamandra. Ta pristane, a se ne zaveda, kakšne nevarnosti ga pri tem čakajo. Zarisujejo se meje in na preizkusu sta tudi ljubezen in pripadnost – celo med najbolj predanimi prijatelji in družinskimi člani – čarovniški svet pa postaja vse bolj razdvojen. Domišljijska pustolovščina je v Koloseju na ogled od 17. 11.



KAJ JESTI?


- Vse, kar ponujajo na tržnici lokalne kulinarike, ki vas v okviru festivala November Gourmet Ljubljana v petek, 16. 11., med 11. in 17. uro  čaka na Petkovškovem nabrežju. Na stojnicah se bodo med drugim predstavili: Ekološka kmetija Avšič, Sirarstvo Orešnik in Kodila, Ekološka kmetija Pr'Šinkovc, Pivovarna Human Fish itd., ne spreglejte pa niti aktualne ponudbe v tamkajšnjih restavracijah.
https://gourmet-lj.si/si/festival/november-gourmet-petkovskovo-nabrezje

KAJ KUPITI?


- Iščete nov puder? Namesto tega raje izberite BB kremo korejske blagovne znamke Erborian, ki je od nedavnega na voljo tudi v Sloveniji. CC-krema Erborian CC Cream Centella Asiatica koži daje potrebno vlažnost, prekriva drobne pomanjkljivosti in uravnava barvna neravnovesja, poleg tega pa kožo izvrstno obnavlja in osvetljuje ter zagotavlja zaščito pred sončno svetlobo. Must have, ki ga enostavno morate imeti!


- Ta hip neverjetno modni kostimček. Na Glossu navijamo za bleščečo, praznično različico, ki bo – vsakič malce drugače kombinirana – očarala na vsaki decembrski zabavi!



KAJ DOŽIVETI?


- Slovenski festival vin, ki bo v četrtek in petek, 15. in 16. 11. v Cankarjevem domu. Na njem boste lahko poskusili več kot 500 slovenskih in tujih vin, obisk festivala pa izkoristili tudi za udeležbo na številnih vodenih delavnicah in tematskih salonih. Priporočamo!