WE ARE LOVING IT GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 1.10. DO 7.10. 2018

01.10.2018

KAJ POČETI?


- Ste veliki ljubitelji kave? Potem morate 5. in 6. 10. nujno obiskati Ljubljana Coffee Festival 2018, ki bo potekal v Mestnem muzeju Ljubljana, zajemal pa bo cel kup zanimivih dejavnosti, od okušanja kave in različnih delavnic pa vse do degustacij in zanimivih predavanj, na katerih bodo z vami znanje delili največji kavni strokovnjaki. 



- Ta teden boste na svoj račun prišli tudi ljubitelji sira. V torek, 2. 10., od 12. do 19. ure vas namreč v kongresnem centru Brdo pri Kranju čaka Festival slovenskih sirov, na katerem boste lahko degustirali domače slovenske sire iz več kot 100 slovenskih kmetij ter obiskali najrazličnejše kulinarične delavnice.



- Ste za kakšen izlet? Potem smuknite na Mesec kraške kuhinje, ki se bo začela 6. 10., vrhunski gostinci pa vas bodo na grajskem dvorišču v Štanjelu z najboljšimi kraškimi okusi (v ospredju bodo predvsem njoki) razvajali vse tja do 4. 11.



- V sredo, 3. 10., bo ob 19.30 v Cankarjevem domu nastopil Daniil Trifonov, priznani ruski pianist, ki je osupnil celo legendarno Martho Argerich (»Česa podobnega še nisem slišala!). Odlikujejo ga izjemna glasbena premišljenost, tonska rahločutnost, osupljiva zvočnost – presežnikov, s katerimi ga opevajo poznavalci, skratka ni videti konca. Prepričajte se sami!



- 7. 10. na povabilo Musicology Barcaffè Sessions v Cvetličarno prihaja soul pevec Mario Biondi. Italijanski Barry White, ki je Slovenijo navdušil že pred dvema letoma, je zaslovel s pesmijo This is What You Are, s svojimi ploščami Handful of Soul,  I Love You More, If, Yes you, Due in Sun pa dosegel zavidljive mednarodne uspehe.




KAJ GLEDATI?


- Presunljivo glasbeno romantično dramo Zvezda je rojena, v kateri vas bosta navdušila Bradley Cooper in Lady Gaga. Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Maineia ki odkrije mlado umetnico Ally in se vanjo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, a jo Jacksonu uspe prepričati v nasprotno, ko pa se njena kariera začne strmo vzpenjati, njun odnos postaja vedno bolj skrhan, saj se Jackson bori z lastnimi demoni … Igralski prvenec Lady Gage in režijski prvenec Bradleyja Cooperja vas bo navdušil tudi z originalnimi pesmimi, ki jih v filmu poje Lady Gaga, le-te pa je napisala skupaj s Cooperjem in nekaterimi drugimi umetniki.


KAJ BRATI?


- Nekaj sproščujočega in lahkotnega. Na Glossu smo to jesen očarane nad romanom Moški, ki ni poklical, ki je izšel pri Mladinski knjigi. Predstavljajte si, da tako kot Sarah pridete na dopust v domačo Anglijo in 7 nepozabnih dni preživite z moškim, ki ga komaj poznate. Občutek zaljubljenosti je vzajemen, o tem ste trdno prepričani, toda ko se za nekaj dni razideta, vas on ne pokliče. Kljub velikemu razočaranju in prigovarjanju prijateljev, da tako pač je, ste prepričani, da je nekaj narobe, da za njegov molk obstaja razlog. Sedaj si predstavljajte, da imate prav, da razlog res obstaja. Imenuje se resnica. Resnica o vas. Presunljiva ljubezenska zgodba za vse, ki ste kdaj čakali na klic, ki ga ni bilo!



KAJ JESTI?


- Bučne njoke! Glossice obožujemo tiste, ki jih z radičem in pinjolami pripravijo v ljubljanski Baziliki, kjer strežejo tudi neverjetno dobre brownije z arašidovim maslom. Ste jih že poskusili?


Foto: Bazilika Družina

KAJ KUPITI?


- Karkoli v tigrastem (ali katerimkoli drugem živalskem) vzorcu, ki je eden od največjih trendov letošnje jeseni, pazite le, da ne boste zapretiravali. Vzorčasta rutica bo idealna pika na i sicer umirjenemu outfitu, če pa ste radi bolj opazni, izberite tigrast plašč ali krilo, a potem pazite, da bodo ostali kosi bolj nevtralni.



- Melvitino indigovo olje, ki ni modro, pač pa malinasto rdeče barve! Formule, zasnovane z indigovim oljem, ohranijo svežino barve do največ 12 umivanj, obenem pa pomirijo in zmehčajo razdraženo lasišče. Končno lahko uživate v ultranežnih patentiranih naravnih formulah, ki naredijo lase zapeljivo sijoče! 



KAJ DOŽIVETI?


- Ste samski in bi radi znali špansko? Potem bo za vas kot naročen tečaj španščine za samske, na katerem se boste naučili osnove najbolj romantičnega jezika na svetu, po koncu tečaja pa v bližnjem baru morda spoznali svojo sorodno dušo! Srečanja bodo od ponedeljka, 1. 10., potekala deset ponedeljkov zapored.