TAJSKI KARI S KOKOSOVIM MLEKOM

28.09.2018
Sestavine za 4 osebe:
• 500 g piščančjih prsi ali stegen (brez kože)
• ½ žličke soli
• ½ žličke mletega črnega popra
• približno 3 žlice kokosovega olja
• približno 200 g stročjega fižola
• 1 rdeča paprika, narezana na tanke trakove
• 2 stroka česna, na drobno nasekljana
• 1 čebula, na drobno narezana
• ½ žličke svežega ingverja, naribanega
• 2 žlici rdeče karijeve paste
• približno 500 ml kokosovega mleka
• limonska trava, drobno nasekljana
• tajska bazilika za okrasitev

Priprava:
• Na kocke narezano meso začinite s soljo in poprom, ga na segretem kokosovem olju zlato zapecite ter pretresite na krožnik, ki ga pokrijte ter postavite na stran.
• Stročji fižol 5–12 minut kuhajte v slani vodi v odkritem loncu, pri čemer pazite, da bo fižol na koncu kuhan, a še vedno dovolj čvrst. Ko je pripravljen, ga dobro odcedite in postavite na stran.
• V večji ponvi ali voku na kokosovem olju na hitro popražite česen, čebulo in papriko, da se zmehčajo. Zatem dodajte ingver in stročji fižol, premešajte ter znižajte na srednje visoko temperaturo.
• Dodajte karijevo pasto in vse skupaj na srednji temperaturi kuhajte približno 5 minut, medtem pa večkrat premešajte, da se okusi dobro prepojijo.
• Zatem v ponev počasi vlivajte kokosovo mleko, vse skupaj dobro premešajte in nekaj minut pustite na zmernem ognju, nato pa dodajte še piščanca in limonsko travo.
• Vse skupaj še enkrat premešajte, nekaj minut pustite, nato pa postrezite v globokih skledah, ki jih okrasite z lističi tajske bazilike. Zraven postrezite kuhan riž.