SELECTBOX POKROVITELJ GOSTINSKO TURISTIČNEGA ZBORA

14.11.2019
Prav vsakdo bi moral razvajati gurmana in popotnika v sebi. Življenje je namreč prekratko za slabo jedačo ali preživljanje prostega časa zgolj doma, medtem, ko svet ponuja toliko odličnih jedi in čudovite destinacije za spoznavanje novih krajev, raziskovanje skritih kotičkov in potovanja. Najlepša doživetja so tista, za katera ne najdemo besed. Ne pozabite, ste kar doživite in življenje je eno veliko doživetje. To je vodilo, ki ga uporabljajo pri SelectBox darilnih paketih, ko pride do kulinarične in turistične ponudbe. Zahtevajo samo najboljše. Najboljše za vas in vaše bližnje. Letos so pri SelectBox-u generalni pokrovitelj 66. Gostinsko turističnega zbora, kar si štejejo v veliko čast. Dogodek namreč odraža tudi njihove vrednote – kakovost, pestrost, doživetje.


Tekmovanja v petih različnih kategorijah

Gostinsko turistični zbor Slovenije je prireditev turizma in gostinstva, ki ima v Sloveniji najdaljšo tradicijo. Združuje tako zaposlene v gostinstvu in turizmu, kot tudi mladino v procesu izobraževanja za delo v stroki. Pomemben del dogodka predstavljajo strokovna tekmovanja, ki omogočajo prikaz dodanih vrednosti storitev, ki bi jih vsak hotelir želel imeti v svoji ponudbi. Organizatorji v zadnjih letih posvečajo posebno pozornost podmladku, tako je na tekmovanjih moč zaslediti mnogo osnovnošolcev, dijakov in študentov.
Že tradicionalno se lahko prijavljeni tekmovalci pomerijo v eni izmed 5 kategorij: individualno – kuharstvo, individualno – strežba, individualno – hotelirstvo ter ekipnih splošnih ali šolskih tekmovanjih. Tudi tekmovalne kategorije so letošnje leto doživele malo osvežitve: uvedene so nove discipline, kot sta individualni kuharski tekmovanji v pripravi burgerjev ter v pripravi prigrizkov, individualno tekmovanje v kavni artistiki – latte art ter ekipno tekmovanje chef's table. Poleg tega je novo tudi tekmovanje iz hotelirstva, in sicer tekmovanje velneških receptorjev, ki se v panogi čedalje bolj uveljavljajo. Najboljše tekmovalce iz vseh 22 kategorij so nagradili z darilnimi paketi SelectBox v vrednosti 3000€, s katerimi bodo lahko izkusili eno od več, kot 2200 doživetij.


Nagrajenci tekmovanja v odpiranju penine


Gala večer z dobrodelno noto

Na gala večeru so za kulinarične vrhunce poskrbeli štirje vrhunski chefi: Tomaž Kavčič (Dvorec Zemono), Igor Jagodic (restavracija Strelec), Jure Tomić (Oštarija Debeluh) in Janez Dolšek (GH Union), za spajanje hrane z vinom pa je poskrbela vinska strokovnjakinja Mira Šemić. Vinski izbor je vključeval izbrana vina kleti Vipa1864, kleti Brda, vin Albiana, kleti Krško ter kleti Metlika. Tekom programa so podelili 5-zvezdična priznanja kakovosti Turistično gostinske zbornice Slovenije. Del izkupička gala večerje je bil namenjen družbeno odgovornemu projektu Veriga dobrih ljudi (Zveza prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje). Za dodatno donacijo pa so poskrbeli tudi v SelectBox-u in donirali doživetja v vrednosti 2000€.


Predaja donacije Verigi dobrih ljudi


Pestra turistična in gourmet ponudba SelectBox darilnih paketov

Med ponudbami, ki se skrivajo znotraj darilnih paketov SelectBox, zasledite najboljše restavracije v Sloveniji, na Hrvaškem in Srbiji; romantične destinacije v neokrnjeni naravi na deželi, butične in luksuzne namestitve; neskončne možnosti razvajanja in lepotičenja v najlepših wellness in spa centrih ter nepozabna športna in adrenalinska doživetja.
Darilni paketi SelectBox ponujajo več kot 2200 doživetij in s tem pravi občutek svobode. Med izbranimi ponudniki boste našli prave bisere, kot so Restavracija JB, Gostilna Repovž in restavracija Noel na Hrvaškem. Pravijo da gre ljubezen skozi želodec. Torej boste s podarjenim kulinaričnim paketom podarili ljubezen. Izbirate lahko med sedmimi gurmanskimi paketi, med katerimi je najbolj priljubljena »Miza za 2«. Več najdete na www.selectbox.si.