RIŽOTA Z BUČO IN RIBO

23.11.2018
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:
• 2 skodelici riža
• olivno olje
• 1 l zelenjavne jušne osnove
• 1 dl belega vina
• 1 čebula, narezana na drobno
• ½ buče hokaido, narezane na majhne kocke
• 30 g masla
• timijan
• majaron
• 2 manjša fileja osliča
• 2 žlici moke
• sol in poper

PRIPRAVA:
• Na olivnem olju popražite čebulo, da postekleni, nato pa dodajte na majhne kocke narezano bučo, ki jo pražite 5–7 minut, da se nekoliko zmehča. Dodajte riž in vino. Ko izhlapi, postopoma dolivajte zelenjavno jušno osnovo, dokler rižota ni kuhana. Vmes jo začinite s timijanom in majaronom, na koncu pa vanjo vmešajte zmehčano maslo ter jo še za nekaj minut pustite na nizkem ognju. Vmes, ko se rižota kuha, s soljo in poprom začinite osliča, ga povaljajte v moki ter na olivnem olju na vsaki strani pecite 2–3 minute. Ko je oslič pečen, ga narežite na majhne koščke ter vmešajte v rižoto. Dobro premešajte, okrasite s timijanom in postrezite.