NAJ SVET POSTANE PRAVLJIČNA VASICA ZA VSE

22.12.2021
Praznični čas je obarvan z veseljem in toplino. V ljudeh se prižigajo drobne iskrice in poveča se skrb za sočloveka. To je čas za najbližje, v varnem zavetju doma, kjer ne manjka prijetnih božičnih vonjev in luči. Žal pa vsi ne živijo te realnosti. Veliko otrok se v svojem domačem okolju ne počuti varno in niso deležni topline. Pri Mercatorju so se z željo, da bi bili prazniki lepi za prav vse, odločili projektu Pravljična vasica dodati dobrodelno noto. Najboljši sosed je v imenu vseh, ki so na spletni strani www.pravljicna-vasica.si pomagali zgraditi virtualno pravljično vasico, daroval sredstva za mirno zatočišče otrok v Hiši zavetja Palčica, ki so jo tudi zgradili in opremili ter leta 2004 predali v uporabo Zvezi prijateljev mladine Slovenije.
Ob današnji slavnostni predaji donacije je Tomislav Čizmić, predsednik uprave Mercatorja, povedal: »Nad pozitivnim odzivom ljudi pri gradnji virtualne vasice smo navdušeni in zelo smo zadovoljni, da smo v tako hitrem času zbrali 5.000 evrov, ki jih danes z največjim veseljem podarjamo Hiši zavetja Palčica. Vem, da bodo sredstva porabljena za najnujnejša popravila, s katerimi bo otrokom omogočeno še varnejše in prijetnejše bivanje.« Donacijo je Čizmić predal Darji Groznik, predsednici Zveze prijateljev Mladine Slovenije in dodal: »Vi in vaši prostovoljci vlivate upanje tistim, ki ga potrebujejo, in hkrati spodbujate vse nas, da pomagamo ljudem po svojih najboljših močeh.«
Zbrana sredstva bo ZPMS namenili za obnovo in vzdrževanje hiše. Najnujnejše je popravilo balkonskih vrat in montaža novih vhodnih vrat. Seznam, kaj vse bi bilo potrebno v hiši popraviti, je žal zelo dolg, zato upajo, da ga bodo z zbranimi sredstvi lahko čim bolj skrajšali. »Današnji dogodek je še en izmed kamenčkov v veselem decembru, ki nosi lep namen in zelo nas veseli, da je Mercatorju pomembno, kaj se dogaja s Hišo zavetja Palčica. Veseli smo, da leto zaključujemo v tako pozitivnem duhu,« je ob prejemu donacije dejala Groznikova.