#NAHITRO: ULA FURLAN

20.09.2018
Karizmatična 34-letnica se je doslej preizkusila že v številnih vlogah – kot filmska in gledališka igralka, voditeljica, manekenka in novinarka –, v prav vseh pa prepričala z neverjetno iskrenostjo. Ta je glavna vrlina še ene njene velike ljubezni – pisanja, s katerim preko tipkovnice na ekran lovi svoje dvome in radosti, ki jih z bralci od nedavnega deli tudi na svojem blogu ulafurlan.si.

Jaz v dveh stavkih …

Sem človek strasti in spontanosti, smeh vsega zobovja in mogočnih decibelov, ljubiteljica poglobljenih razmislekov, iskrivega humorja in žmohtne pisane besede. Rada imam rada in rada sem marana – sem tudi diplomirana komunikologinja, televizijska novinarka, igralka in spletna kolumnistka.

Moj blog …
je moje spletno srečališče, arhiv vseh mojih kolumnističnih razmislekov, vpogled v moje dosedanje profesionalne izzive, platforma za poslovno druženje na medmrežju in hram za vsa izpraševanja, ki jih še prinaša prihodnost.

Če bi morala izbrati, bi se med igralstvom, vodenjem oddaj, pisanjem in kariero fotomodela v tem trenutku odločila za …
ustvarjanje filmskih zgodb.

Trenutno se najbolje počutim, oblečena v …
oprane lase, ščetkane zobe, sijočo kožo, iskren nasmeh in notranji pogon ljubezni do življenja. No, pa bel t-shirt, bele superge, jeans, črno kapo s šiltom in usnjeno jakno. Uf, pa tudi nov enodelni Puma kombinezon iz Amsterdama, tudi tega ni za zanemarit.

Če si javna osebnost, je najtežje ...
se kdaj soočiti s pričakovanji drugih o tebi.

Naša družba je …
strašljiva. Strašljivo navdihujoča, strašljivo čarobna, bogata z vsebino, namenom in zavedanjem – obenem pa strašljivo nestrpna, razslojena, brez empatije, površinska, nepozorna in 'instant'.

'Influencerji' ...
brez globljega razmisleka, premišljene sporočilnosti, izpiljene osebnosti, vsebine in čuta odgovornosti niso kaj dosti.

Pisanje kolumen je …
moja strast, moj zapik, kjer si spočijem misli in dušo, kjer preko tipkovnice v ekranu ulovim svoje dvome in radosti. Pisanje kolumen je izraz ustvarjalnosti, je prenos sporočila, stik s sočlovekom.

Želim si, da bi bila …
še bolj pogumna pri uresničevanju same sebe, lastnih želja, talentov in zanimanj.

V bližnji ali daljni prihodnosti …
bom čim bolj podrobno odkljukala svet, za roko čvrsto in s spoštovanjem držala samo sebe, spisala kakšen scenarij, posnela vse zgodbe, ki jih zdaj opazujem od zunaj in živim navznoter, se še naprej borila za kakovostno,  tudi če 'mainstreamovsko' medijsko ustvarjanje.

Največ mi pomeni/-jo …
trenutki, ko se v zimski zrak prikrade piš poletja, ko mi ob branju zadnje strani romana po licih tečejo solze, ko se ljubezen najde že v pogledu, brez besed.

Moja še neuresničena želja …
se nova spiše skoraj vsak dan sproti.

Ko imam vsega preveč …
najdem zatočišče v svojem trenutno najljubšem komadu ali pa popolni tišini. Pa v polnem hladilniku, dobri večerji, romantičnem objemu ali stisku s prijatelji. Ko imam vsega preveč, grem najprej poiskat sebe. Slej kot prej pa se najdem še v tistih, ki so mi res blizu.

FB: Ula Furlan
IG: ulaf