HOPPY TONIC ZA VESELO POLETJE

11.04.2019
Pivovarna Pelicon in destilarna Bratinov sta za letošnje tople dni pripravili presenetljivo novost, slovenski butični tonik s simpatičnim in zgovornim imenom Hoppy Tonic. Osvežilno brezalkoholno pijačo so ustvarili z naravnim kininom in esenco pomaranče, posebnost Hoppy Tonica pa je, kot se za pivovarje spodobi, dodatek aromatičnega hmelja Citra. Osvežilna brezalkoholna pijača z notami citrusov vsebuje malo sladkorja, zato je zelo piten tudi samostojno, je pa zasnovan tako, da iz širokega nabora žganic izvabi sveže in sadne arome. "Ideja o kraft sodavicah se nama je z Matejem Peliconom, glavnim pivovarjem, po glavah podila že nekaj časa. Najprej sva poskuse na podlagi starih receptov za zdravilne tonike čarala kar v domačem loncu, da bi skuhala domači tonik ali gazirano limonado z zelišči, ki bi od naju odganjala komarje," malo za šalo, malo zares skromne začetke opiše Anita Lozar iz Pivovarne Pelicon. Že tedaj so se ajdovski pivovarji družili z Mihom Bratino, ki se je istočasno uril v destiliranju džina. "Ves čas smo nekako vedeli, da bomo en dan mi naredili pravi tonik, Bratina pa pravi džin in da bomo skupaj pod njegovo staro hruško zakurili žar, točili pivo in mešali džin tonike dolgo v noč," najboljšo možno sliko uživanja ob Hoppy Toniku in džinu Bratinov #3 naslika Anita Lozar. In stvar je postala resna, ko so se v Pivovarni Pelicon pripravljali na 5. obletnico, ki so jo obeležili s festivalom Pivomanija. V ponudbo so namreč poleg izbranih pivovarskih prijateljev želeli vključiti tudi džin Bratinov #3, ki je medtem postal vrhunski izdelek - minimalističen london dry, katerega aroma se zgodi nekje na pol poti med Krasom in Sicilijo, kjer se brin zmeša s svežimi citrusi in dobi mediteranski karakter. Da bi žganico lahko dopolnili s tonikom, so šli v akcijo in nastal je Hoppy Tonic, ki bo v ličnih 250 ml stekleničkah na voljo v izbranih lokalih v Ljubljani in Ajdovščini. Na posebnih dogodkih ga bodo ljubitelji lahko poskusili 19.  aprila  v trgovini Pelicon v Ajdovščini, 9. maja na Figčevem skrivnem vrtu v  Gostilni Figovec v Ljubljani in 10. maja v Kavarni Ave v Ajdovščini.Predlogi za serviranje


1. Hoppy Tonic lahko pijete samega, ohlajenega na 8˚C.
2. Naš najljubši koktajl je Gin&Tonic z ginom Bratinov #3. Miksu dodajte še rezino pomaranče ter led. Ena steklenička Hoppy Tonica zadostuje za dva koktejla.
3. Odlična brezalkoholna mešanica je tudi tonik s kavo. V kozarec dajte led, čezenj nalijte Hoppy Tonic, ohlajen tonik pa previdno prelijte s kratko črno kavo. Nenavadna, a okusna kombinacija.