GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO - 8.10 DO 14.10.

08.10.2018

KAJ POČETI?


- Začnite prakticirati hvaležnost. Zakaj? Ker vam lahko slednje spremeni življenje. Hvaležnost je namreč močno povezana z zadovoljstvom, srečo, smislom, dosežki in uspehom. Kako? Preden zaspite, si denimo naredite seznam 3 dobrih stvari, ki so se vam zgodile na ta dan. Izdelajte košaro hvaležnosti in vsak dan vanjo vrzite listek na katerega zapišite tri stvari za katere ste hvaležni. Pri tem ne pozabite na majhne in samoumevne reči, ki jih po navadi povsem prezremo. In začnite se iskreno zahvaljevati za usluge ali pomoč, ki vam jo nekdo nudi.- Uživajte ob dobrem vinu. Danes, 8. 10., vas v Cankarjevem domu čaka Mednarodni festival vin TOP VINO by eVino, kjer boste lahko preizkusili vrsto najprestižnejših vin sveta, na festivalu pa se bo predstavilo 28 slovenskih vinarjev ter več kot 40 tujih vinskih kleti.- Ste za nepozabno glasbeno doživetje? Potem morate nujno na koncert najbolj seksi crossover violinista Davida Garretta, ki bo 12. 10. nastopil v ljubljanskih Stožicah.- Veliki ljubitelji kruha? Potem boste 13. 10., od 10. ure dalje uživali na Pogačarjevem trgu, kjer se boste s svojimi najdražjimi družili na Žitovem jubilejnem Kruhfestu. Čakajo vas številne degustacije in promocije top kruhov!KAJ BRATI?


- Če ste ljubitelji kratkih zgodb, vam bo v jesenski večerih nedvomno 'teknil' Priročnik za čistilke avtorice Lucie Berlin, ki je bila za časa svojega življenja popolnoma spregledana, ko je zbirka leta 2015 izšla, pa se je nenadoma znašla na vseh lestvicah najboljših in najbolj prodajanih knjig leta. 43 nekonvencionalnih in delno avtobiografskih zgodb, ki so nastale med letoma 1930 in 1960, prinaša subtilne portrete iz življenja delavskega razreda, pri slikanju le-teh pa prevladuje modernističen slog, poln skopih stavkov in fragmentov. Priporočamo!KAJ GLEDATI?


- Odlično vojno dramo Dunkirk o neverjetni evakuaciji zavezniške vojske z britanskimi civilnimi plovili med 2. svetovno vojno, ki so jo v francoskem pristaniškem mestu Dunquerque ob Rokavskem prelivu nevarno obkolili Nemci. Premierno na sporedu HBO 16.10. ob 00:20.- Veste, kako je prišlo do tega, da je Neil Armstrong kot prvi človek stopil na Luno? Ozadje ene najnevarnejših misij v zgodovini človeštva boste spoznali v filmu Prvi človek, ki bo v Koloseju na rednem sporedu od četrtka, 11. 10. O snemanju biografske drame smo se z glavnima igralcema Ryanom Goslinom in Claire Foy pogovarjali tudi na Glossu – preberite v novembrski številki, ki izide v soboto, 13. 10.


KAJ KUPITI?


- Pletenine, pletenine, pletenine! Naj bodo čim bolj tople, mehke in (pre)velike. Klasika, v katero se splača investirati!KAJ PITI?


Čajčke, čajče in čajčke. Izberite si svojo mešanico, ki je poleg vsega še zelo zdrava. Kaj izbrati? Med najbolj zdravimi čaji so beli čaj narejen iz na novo zraslih popkov mladih listov čajevca,  zeleni čaj, ki se pobira nekoliko kasneje kot beli in vsebuje visoke količine zdravilnih snovi EGCG, črni čaj ter oolong čaj, ki naj bi celo uravnaval telesno težo.KAJ DOŽIVETI?


- Če hočete v svojem življenju kaj spremeniti, morate za to nekaj narediti. Kako? Prvi korak je lahko Maraton pozitivne psihologije, ki bo v soboto, 13. 10., potekal v Cankarjevem domu, na njem pa bodo o tem, kako biti v redu, spregovorili Aljoša Bagola, Veronika Podgoršek, Miha Mazzini in številni drugi.
http://maratonpozitivnepsihologije.si/maraton-ljubljana/