GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE & DO

10.12.2018

KAJ POČETI?


- Še nimate božičnega darila za svoje najdražje? Potem 15. in 16. 12. med 10. in 20. uro pridite na predpraznični ARTish, kjer vas čaka pestra ponudba domačih oblikovalcev, v kateri boste zagotovo našli nekaj zase ali za svoje najbližje.

- V petek, 14. 12., vas ob 21. uri v Kinu Šiški čaka koncert skupine Matter – nespornih vladarjev slovenske urbane scene, ki so nedavno izdali svojo tretjo ploščo.- Vegani? Danes med 17. in 20. uro nujno smuknite v Kranj, kjer vas v okviru Prešernega decembra čaka Veganska kuhinja, polna veganskih dobrot, ki si jih boste lahko privoščili brez slabe vesti.- Fotografski navdušenci, vzemite si kakšno uro in pojdite v Galerijo Jakopič, kjer vse do 3. 3. poteka razstava Na moje oči: Zgodbe iz Iraka, ki omenjeno državo predstavlja skozi oči mlajše generacije tamkajšnjih fotografov. S svojim delom so ustvarili edinstven in izviren pogled na Irak, ki prikazuje fragmentirano podobo današnjega življenja v državi: od prostranstev goratih severnih mejnih območij do cele vrste najrazličnejših situacij po vsej državi, ki odražajo tako njeno novejšo zgodovino kot posledice konflikta, ki mu ni videti konca.KAJ GLEDATI?

- Animirano družinsko komedijo Grinch. Čudaški junak animiranega filma živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela zvesti prijatelj, psiček Maks, svoje bivališče pa sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsak dan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič. Da bo naposled le imel mir in tišino, se odloči, da se bo na predvečer božiča preoblekel v Božička.


KAJ BRATI?

Zgodbe za lahko noč za uporniške punce 2, nadaljevanje fascinantne knjige, ki je dosegla sam vrh lestvice prodajnih uspešnic New York Timesa, deklicam po vsem svetu pa prinesla navdih, kako sanjati drzneje in meriti višje, v drugem delu prinaša sto novih izjemnih žensk – vse od Nefretete in Rosalind Franklin pa do Beyonce in J. K. Rowling. V knjigi, polni ljubkih ilustracij, boste našli tako kraljice in aktivistke kot baletke, odvetnice, astronavtke in izumiteljice. Same osupljive ženske, ki dajejo vedeti, da vsaka izmed nas lahko postane točno tisto, kar si želi!
KAJ KUPITI?


- Če je še nimate, je sedaj zadnji čas za nakup bleščeče novoletne obleke, ki bo poskrbela za sijajen začetek novega leta.- Po opojnih vrtnicah dišeč darilni paket Acqua alle Rose, ki vključuje vlažilno kremo in osvežilni tonik, ki kožo navlaži in jo pripravi na hladne zimske dni. Prelepo darilce, ki bo navdušilo katerokoli prijateljico.


KAJ JESTI?


Nekaj povsem svežega, drugačnega in neverjetno modnega – pico sourdough, ki jo od nedavnega strežejo v ljubljanskem Fétiche Baru. Specialiteto, ki s klasično pico nima prav dosti skupnega, odlikuje rahlo in hrustljavo testo, ki 24 ur vzhaja na drožeh, v kombinaciji s kremasto burrato, surovimi mariniranimi raki, pršutom San Daniele, svežimi paradižniki ali okisanimi kaprami ter drugimi dobrotami pa gre za mojstrovino, ki jo morate nujno poskusiti!


KAJ DOŽIVETI?

- Prvo Samsung prodajalno v Sloveniji, ki se nahaja v ljubljanskem Cityparku, v njem pa boste na enem mestu našli vse, kar obožujejo največji tehnofriki – pametna telefona z odlično kamero Galaxy S9 in S9+, ki nudita vrhunsko izkušnjo fotografiranja tudi v slabih svetlobnih pogojih, izjemno zmogljiv Galaxy Note9 z izjemno zmogljivo baterijo, pa vse do najnovejših pametnih telefonov Galaxy A7 in Galaxy A9. Vse to in še več odslej na enem mestu!