GLOSSOV TEDENSKI MUST HAVE, SEE AND DO

25.09.2018

KAJ POČETI?


- 27. 9. vas v ljubljanskem Cankarjevem domu čaka premiera celovečernega dokumentarno-igranega filma Cankar Amirja Muratovića o Ivanu Cankarju, ki odpira vprašanje, kako se je v dobrih stotih letih izoblikoval mit o največjem slovenskem pisatelju.



- Mali in veliki skočite v kino na ogled nove slovenske romantične komedije z elementi kriminalke Gajin svet. Pripoved poteka prek 11-letne Gaje, ki živi v sveže razdrti družini, vendar starš, ki ostane, ni mama, temveč oče. Zgodba je začinjena z aktualno tematiko, nevarnostjo svetovnega spleta. Na sporedu od 27.9.



- Ste se že sprehodili skozi prenovljeni Center Vič? Pravi čas za to bo med 27. in 29. 9., ko bo potekala uradna otvoritev osveženega nakupovalnega središča. Ne zamudite številnih presenečenj, nagradne igre 1.000 EUR ZA NAKUPE, Nipketa, BQL in Alenke Godec.



- Ljubitelji jazza? Uživajte ob odlični glasbi v najvišjem clubu v mestu – v Jazz Clubu Ljubljanski grad, kjer 28.9.2018 ob 21.00 nastopajo Zlatko&Optimisti.



- Gremo v gledališče? 28. je na sporedu težko pričakovana premiera Deklica s strunami v režiji Marjana Nečaka. Na odru Male drame v glavnih vlogah Barbara Cerar in Uroš Fürst.



- V soboto in nedeljo, 29. in 30. 9.,  smuknite na Pivo & Burger fest, ki bo na Pogačarjevem trgu potekal od 11. pa do 22. ure. Ugriznite v svoj najljubši burger, zraven pa se osvežite še s katerim od piv lokalnih mikropivovarjev.



- Razpoloženi za malce kreativnosti? Na vrtu ljubljanske Kavarne SEM (Slovenskega etnografskega muzeja) se ob sobotah zbirajo oblikovalci, ustvarjalci in umetniške duše, ki na ogled postavijo svoje unikatne in domiselne izdelke. 29.9. med 10. in 18. na Metelkovi 2.

KAJ GLEDATI?

- Obožujete dobre kriminalke in Giannija Versaceja? Potem morate nujno pogledati serijo v 9 delih The Assassination of Gianni Vercase: American Crime, ki pod drobnogled vzame Andrewa Cunanana, morilca, ki je končal življenje enega najbolj legendarnih modnih oblikovalcev. Kaj pa igralska zasedba? V vlogi Donatelle vas bo navdušila briljantna Penelope Cruz! Kmalu na Netflixu.

KAJ BRATI?

- Znanost v duši, novo uspešnico avtorja knjig Bog kot zabloda in Sebični gen, Richarda Dawisa, ki velja za enega največjih umov sodobnega časa in človeka. V svoji najnovejši knjigi vas bo navdušil z duhovitimi, jasnimi in natančnimi eseji, novinarskimi prispevki, predavanji in pismi, ki so navdušujoč in strasten prikaz moči znanosti ter fascinantnosti njenih odkritij, hkrati pa pričajo o nujnosti znanstvenega udejstvovanja za družbo in o pomembnosti znanstvenega pristopa k razmišljanju – še posebej v današnjih časih 'post-resnične' družbe, ko se veliko ljudi sprašuje, kaj je sploh res.


KAJ JESTI?


- Gobe na tisoč in en način. Iz njih skuhajte juho, naredite namaz ali pa si za zajtrk pripravite okusno fritato z gobami, špinačo in feto. V vroči ponvi stopite maslo, dodajte gobe in kuhajte približno 2 minuti. Večkrat premešajte, da se gobe zmehčajo, nato pa dodajte špinačo in kuhajte še kakšno minuto. Razžvrkljajte 6 jajc, dodajte približno 50 ml mleka, sol in poper, nato pa to zlijte v ponev ter jih skupaj s špinačo in gobami pecite tri do štiri minute. Dodajte feto, počakajte, da se malo raztopi ter da se površina fritate povsem strdi. Zvrnite  jo na leseno desko, narežite na koščke in postrezite.



KAJ KUPITI?


- Vas mati narava ni obdarila z zdravimi in čudovito sijočimi lasmi? Nič hudega, ni še vse izgubljeno. Poskusite novo linijo za lase NIVEA Hairmilk Natural Shine, ki bo poskrbela za glamurozni 'uau' učinek.



- Mrzle temperature so kot naročene za to, da v trgovinah pobrskate za plaščem, ki ga boste nosili letošnjo zimsko sezono. Na uredništvu Glossa prisegamo predvsem na tiste moških krojev in večno modnih barv. Našo trendi izbiro preverite tudi v aktualni številki revije!


KAJ DOŽIVETI?

- Hrepenite po razvajanju in imate radi pivo? Potem se morate razvajati v Termah Laško, kjer vas bo navdušil pravi pivovski wellness. Edinstveni tretmaji, ki bodo navlažili in nahranili vašo kožo, vključujejo pivovske izdelke, ki nastanejo kot produkt ali ostanek pridelave piva. Uživajte!