BUČNA POSLASTICA V KOZARCU

21.09.2018
SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

1 srednje velika buča
200 g maskarponeja
½ žličke cimeta
¼ žličke mletega ingverja
2–3 žličke sladkorja v prahu
8–10 maslenih ali drugih poljubnih piškotov
½  skodelice rjavega sladkorja
¼ skodelice masla
250 ml sladke smetane
1 vaniljev sladkor

PRIPRAVA:
Pečico segrejte na 175 °C, bučo pa operite in razpolovite, nato pa obe polovici razrežite na večje kose. Razporedite jih po večjem pekaču, obloženem s papirjem za peko, ter pecite približno 45 minut. Ko bučno meso z lahkoto prebodete z vilicami, pekač vzemite iz pečice, počakajte, da se malce ohladi, nato pa z žlico iz lupine postrgajte pečeno meso, ki ga s paličnim mešalnikom zmeljite v gladek pire. Dodajte mu maskarpone, cimet, ingver in sladkor v prahu ter vse skupaj dobro premešajte. Zatem zmeljite piškote, ki jih lahko zdrobite tudi tako, da jih zavijete v kuhinjsko krpo ter jih potolčete s kladivom za mehčanje mesa. Dodajte rjavi sladkor in maslo, ki ste ga prej stopili na štedilniku, ter vse skupaj dobro premešajte, da bodo zdrobljeni piškoti dobro navlaženi. Ko imate pripravljene vse plasti, dajte na dno kozarca najprej malce bučnega pireja, nato piškote in sladko smetano, nato pa še enkrat pire in zdrobljene piškote, s katerimi zaključite sladico.