#NAHITRO: NINA ŠTAJNER

19.10.2018
Recept za uspeh? Če vprašate slovensko ilustratorko Nino Štajner, se odgovor skriva v trdem delu, neverjetnem talentu in … njenih srčkanih gozdnih živalicah, ki so navdušile že več kot 240.000 uporabnikov Instagrama, staviti pa si upamo, da bodo tudi vas. Le kako vas ne bi, ko pa se boste ob pogledu na neverjetno ljubke printe, blazine, broške in pobarvanke najprej stopili od ljubkosti, nato pa odplavali nazaj v najlepše trenutke svojega otroštva …
JAZ SEM  …

ljubiteljica narave in živali, sicer pa ustvarjalna, zasanjana, vztrajna pa tudi malce trmasta oseba.
NAMESTO ZA OBLIKOVANJE SEM SE ZA ILUSTRACIJO ODLOČILA …
ker rada ustvarjam pravljične svetove. Sicer pa s svojimi liki tudi rada oblikujem izdelke, tako da mi je študij vizualnih komunikacij pomagal, da lahko danes uspešno počnem, kar počnem. Kombinacija obojega se mi zdi recept za uspeh.
MOJ TIPIČEN DAN …
vsako jutro pojem obilen zajtrk, nato se v svojem studiu, ki ga imam doma, lotim dela. Poleg ilustriranja je veliko elektronske pošte, pakiranja in odnašanja paketkov na pošto, urejanja računov, ukvarjanja s socialnimi omrežji. Vsak dan je malce drugačen, tako da tipičnega dneva ni. Je pa tipično to, da z delom zaključim v večernih urah ter si nato privoščim sprehod v naravi ali malo joge.
V MOJEM POSLU JE NAJTEŽJE …
biti deklica za vse, saj je treba poskrbeti za toliko stvari. Oh, ko bi vsaj lahko samo risala. Včasih se mi dozdeva, da v svojem podjetju opravljam vsaj 3 različne funkcije. Risanje in vse, kar se vidi na socialnih omrežjih, je le majhen del vsega.
MOJE ŽIVALICE SO …
moji najboljši prijatelji in vir veselja.
VEČ KOT 240.000 SLEDILCEV NA INSTAGRAMU ME SPREMLJA, KER …
od vsakdana radi pobegnejo v pravljični svet, pa tudi če le za trenutek.
KO NE RIŠEM …
med tednom odgovarjam na e-maile, ustvarjam nove produkte, se ukvarjam z računi, stroški, pakiram in nosim na pošto, poslušam podkaste ter se nato pocrkljam z gledanjem živalic na Instagramu. Ob vikendih pa si vzamem čas za prijatelje, družino in izlete v naravo.
ČE ŽELIŠ KOT ILUSTRATOR USPETI, MORAŠ …
biti vztrajen in v delo vložiti veliko ur, imeti jasno vizijo in biti zvest samemu sebi. Treba je tudi slediti svojim občutkom, biti ravno prav samokritičen in se ne preveč obremenjevati s tem, kar si mislijo drugi.
OD VSEH SVOJIH ŽIVALIC SEM NAJBOLJ PODOBNA …
srnici.
ČE BI LAHKO IZBIRALA, BI ILUSTRIRALA …
najverjetneje kakšno basen, ljudsko pravljico. Predvsem zgodbo, kjer nastopajo živali, saj ljudi ne rišem. Živali so mi preprosto veliko bolj zanimive.
3 MOJE NAJVEČJE LJUBEZNI …
fant, družina in prijatelji.
KO MI ZMANJKA NAVDIHA …
grem na sprehod v naravo, to večinoma pomaga. Predvsem pa je vsake toliko pomemben tudi počitek, saj nihče ni inspiriran ves čas. Včasih pomaga, če se izklopimo in delo enostavno odmislimo.
V PRIHODNOSTI …
bom v tem, kar delam, še bolj uživala in poskusila imeti boljše ravnotežje med delom in prostim časom.

IG: ninastajner
FB: Nina Stajner Illustration